| Joker3134 a întrebat:

In Romania erau mai mulți analfabeți acum 40 ani?

14 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Cand ajungeau taranii in orase sa lucreze prin fabrici era misto in vremea ceausista, era o reclama care mi.o zicea un prieten de 50 de ani suna asa (foloseste sapunul cheia ca sa te placa femeia) se incuraja igiena pentru ca ei erau obisnuiti ca la tara nespalati. Putin trafic atunci si erau salarii bune in trecut

Răspuns utilizator avertizat
| mgtow a răspuns (pentru Joker3134):

Romania pe vremuri restul india bangladesh si altii...

Răspuns utilizator avertizat
| Ineys a răspuns:

Cred ca numarul era acelasi, dar pentru ca nu exista internet nu erau expusi asa usor. Acum pare ca numarul a crescut ca si ala cu 4 clase are acces la internet. E 15 lei pe luna sau 30 nu stiu, ideea e ca oricine isi permite.

Asta cum ca mai inainte lumea era mai culta si mai nu stiu cum sunt abureli. Du-te tu intr-un sat si vezi cat de culte sunt babele de acolo? Pe vremea aia ele erau tinere, deci daca erau culte atunci sunt si acum. Aici depinde de cine a avut bani de educatie, ca si in ziua de azi.

| oglindasultanului a răspuns:

S-a schimbat gramatica.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Niciodată nu se va ști. Pe timpul comunismului erau depistați băieții in armata ca sunt analfabeți cu 8 sau chiar 10 clase. Despre fete nu s-a aflat niciodată pentru ca statistic majoritatea absolveau învățământul obligatoriu, respectiv 8 sau 10 clase. In ziua de azi nu se mai testează nimeni iar cei ce sunt analfabeți dau ștafetă la urmașii lor, considerand ca așa este mai bine, si de la 8-10 ani își dau copii slugi la fermierii din localitate. Dar culmea, toti primesc la sfârșit diploma de absolvire a 8 clase.

| Elelei a răspuns:

Din contra. Acum sunt mai multi.

| ceafostodata a răspuns:

Minciuni. Acum 40 de ani educația era totul. Oamenii erau culți și educați, deștepți și civilizați. În ziua de azi dacă întrebi un om pe strada ceva despre gramatica parca și vezi ca se încurcă. Sau în scoli unde majoritatea elevilor nu sunt în stare sa scrie o compunere corecta ori sa analizeze o parte de vorbire.

| RKBlue a răspuns (pentru ceafostodata):

Si atunci, de ce oamenii de peste 40 de ani, care au prins macar cativa ani de educatie in timpul comunismului fac aceleasi greseli ca si altii? Au uitat cum sa puna pluralul corect? Cum sa articuleze? Cum sa conjuge?

| ceafostodata a răspuns (pentru RKBlue):

Știu cum este educația din ziua de azi și știu cum era educația din timpul comunismului. Poate dumneavoastră aveți o părere diferita fata de a mea dar eu consider ca în prezent numărul de analfabeti din tara este mult mai crescut, nu degeaba toată lumea se plânge de sistemul de învățământ si unii copii au un limbaj nepotrivit. Nu zic ca acum 40 de ani toți romanii erau genii, dar fata de prezent consider ca sunt mult mai mulți analfabeti.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru ceafostodata):

Era totul pe hârtie. In realitate era altceva. Cadrele didactice erau obligate sa promoveze elevii fiindcă altfel erau sancționate la calificativ. Si calificativul conta in caz de transfer sau titularizare sau pentru obținerea de grade didactice (definitivat, gr 2 sau 1). Eu vorbesc in cunoștință de cauza. Am lucrat si la catedra suplinitoare necalificata dar si la birou. Iar prin analfabet eu înțeleg o persoana care nu știe sa scrie si sa citească. Din aceștia erau pe vremea comunismului si ajungeau in armata si nu puteau trimite o Carte poștală acasă la familie, neștiind scrie. Si făceau in armata alfabetizare. Iar școală de unde provenea soldatul era informata de lucrul acesta. Am avut elev ajuns in clasa a 4-a, niciodata nu a rămas repetent si s-a prezentat la clasa in prima zi de școală cu Abecedarul. Am ramas uimita. Si pana la urma am constatat ca nu știa sa își scrie nici numele lui. Nu cunoștea nici o litera. Si mi s-a spus ca sa ii dau note de trecere sa nu il las corigent. Era anul scolar 1989-1990. In primul trimestru m-am chinuit sa il învăț literele dar nu am reușit. Din trimestrul doi a revenit învățătoarea lui si a fost promovat la sfârșit de an. Aproape ca el mai erau alti 10. Aproximativ jumătate din clasa. Nu mai vorbesc de cei care frecventau învățământul in clase speciale din cauza ca erau considerați ca nu fac fata învățământului public. Acum sunt cazuri de copii care nu frecventează clasa deloc. De ochii lumii doar câteva zile pe trimestru si li se da note si se încheie situația ca promovat. In timp ce el este angajat minor la fermieri ca îngrijitori de animale (oieri). Asta este Romania! Aceiași Marie cu alta pălărie!

| ceafostodata a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Inca un raspuns de la o persoana anti-comunista.Imi pare rau ca v-ati irosit timpul scriind ditamai raspunsul.Probabil dumneavoastra sunteti la pensie de criticati sistemul de invatamant de pe atunci, cu siguranta nu i-ati vazut pe elevi din prezent.Nu sunt de acord cu ce ati zis legat de ''Asta este Romania! Aceiași Marie cu alta pălărie!''. Romanii care isi critica tara nu sunt romani adevarati! Ne miram ca suntem vazuti negativ de straini cand pana si noi, romani, vorbim urat de natia si poporul nostru.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru ceafostodata):

Numai adevărul supăra omul!