| Spo0ky a întrebat:

Pentru o fata 1500 de calorii pe zi ingrasa? La 165cm 65kg - fara sport

4 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

1500 de calori nu slabeste, o mentine la aceeasi greutate.
In ce priveste greutatea actuala, este deja supraponderala, fiindca confrom BMI-ului, are 10 kg peste greutatea normala.
La 1.65m trebuie sa aiba maxim 55kg.

| Eireann a răspuns (pentru Jassmina):

BMI ul este aproape 24 deci la limita de sus a greutatii normale. E bine daca vrea sa slabeasca dar nu stim nici ce varsta are, nici ce comformatie are, nici cat din cele 65kg sunt grasime si cat masa musculara ( desi din "fara sport" poti sa presupui) si cum e distribuita. Cu tot resprct dar sa spuneti ca trebuie fix 10 kg sa dea jos pe ideea " inaltimea in cm minus 110" este o apropiere un pic simplista.

| Jassmina a răspuns (pentru Eireann):

Pentru o fata adolescenta, care nu are aceeasi masa musculara ca a un baiat, greutatea de 65kg pentru 1.65m este considerata cu mult peste greutatea ideala si normala a unei adolescente.
Este ceea ce un prof.dr. endocrinolog din Sydney recomanda ca este sanatos sa avem 10kg sub nivelul inaltimii.

| Spo0ky explică (pentru Eireann):

~30 de ani, ok e vb de mine B am spus fata ca la baieti se subintelege sa fie mai activi.
Am 1, 65 cu aproximativ 70kg si culmea e ca nu prea mananc : Ceva orez, macaroane, paine pana la 500calorii, + carne 300 calorii. +0, 5l bere ce are 200calorii = 1000 calorii + cafele cu biscutiti sau ceva sa spun maxim 1500 calorii si tot am pus pe mine.
Si cand eram activ stateam 10 ore in picioare cu activitate nu treceam de 2000 calorii dar tot aveam tendinta sa pun pe mine in loc sa slabesc.
Am mai multa grasime decat masa musculara, mananc dintodeauna nesanatos cu mancaruri semi-preparate conserve etc ca nu gatesc, iar acu sunt destul de inactiv fizic