| YourInsomnia a întrebat:

Salut! As vrea sa ma apuc serios de citit pentru ca imi dau seama ca timpul trece iar eu tot incultă răman. Am o lista de carti pe care mi-as dori sa le citesc, insa am o problema: ma plictisesc foarte repede. Nu pot incepe niciodata ce am inceput. Nici carti, nici proiecte, nimic. De cand ma stiu sunt așa, daca citesc o carte doar de istorie de ex. mi se ia de ea si nu o mai ating. Si cred ca ar fi mai captivant sa incep mai multe in acelasi timp. Iar intrebarea este: e ok sa citesc mai multe carti in paralel? Pur si simplu nu reusesc sa termin un singur lucru, ma plictisesc de el. Teama mea e ca daca citesc mai multe carti in paralel mi se va face vraiste in cap si nu voi intelege nimic din niciuna. Sau credeti ca nu va fi asa? Cum credeti ca e mai ok?

2 răspunsuri:
| Nirvanaaa a răspuns:

Câte una pe rând. Maxim 2 deodata. Ia câteva pagini pe zi și creste treptat. Cititul e ca sportul se ia ușor ușor. O sa vezi ca in timp capeți rabdare mai mare. Ia câte 2-3 pagini și concentrează-te pe ele. Puterea de concentrare se exersează nu exista rețeta speciala.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Părerea mea este sa o iei mai încet și să nu îți pui atâta greutate pe tine(că trebuie să te apuci de citit), și ce dacă te plictisești repede? Aia e, treci la următoarea carte și tot așa. Poate nu e destul de interesantă încât să te captiveze sa o termini, și eu sunt la fel, o ai tot acolo daca ai cumparat-o poți să te reîntorci la ea când vrei.
Cititul trebuie să-ți fie o metoda de relaxare, nu pune atata presiune pe tine, lol. Pentru că nu ești la vreun exagemen.