| Mihai_Baiatu_1999 a întrebat:

Salut TPU. Sunt tanar si as vrea sa ma mut dupa pandemie singur. Cat credeti ca vor costa cheltuielile pentru gaz, apa, curent, chirie, mancare? Vreau sa detaliati cat de mult puteti. Cu un salariu de 1600 de ron ma pot descurca singur? Cel mai amplu raspuns primeste funda! Mersi.

Răspuns Câştigător
| Nat1 a răspuns:

La mine in oras am gasit o chirie la 650 de lei.Problema este ca daca nu ai un venit stabil si niste bani strânși din timp nu poti sa te descurci.
Eu acum trebuie sa renunț la chirie spre exemplu pentru ca nu mai muncesc nici eu nici prietenul meu si nu am de unde sa plătesc.
Gândește-te in felul urmator: cu cat consumi mai mult cu atat plătești mai mult.Deci daca consumi in mod regulat (Nu pe perioada de iarnă ca e nasol) sa zicem ca iti vine la apa, gaz si curent (ca internetul si tv-ul nu e mai mult de 50 de lei) in jur de 300 350 de lei.Sa zicem ca găsești o chirie la 600 de lei ar veni 800 850 de lei pe lună doar astea. Apoi mâncare trebuie să te cumpatezi cu ea ca sa iti ajunga si de niște haine la preturi accesibile.Deci este cam greu, dar daca totusi vrei sa te descurci încearcă să găsești o chirie ieftina (O garsoniera nu foarte pretențioasă ) sa strângi câteva luni salariile si sa iti plătești garanția si chiria si sa faci in asa fel incat sa ai mereu pusi deoparte bani de chirie ca din restul sa te descurci sa trăiești.

4 răspunsuri:
| WHeisenberg a răspuns:

Depinde de oras, de exemplu in Bucuresti cu 1600 lei nu te-ai descurca sa platesti chiria, utilitatile si sa mai ramai si cu bani de mancare.

| Mihai_Baiatu_1999 explică (pentru WHeisenberg):

In Iasi zic.

| WHeisenberg a răspuns (pentru Mihai_Baiatu_1999):

In Iasi nu stiu, asteapta sa raspunda cineva care locuieste acolo.

suntserios
| suntserios a răspuns:

E extrem de complicat sa iti zica careva detaliat avand in vedere ca nu iti stie nimeni nevoile.

Daca iei o chirie decenta, daca vrei sa stai singur mai ramai cu vreo 300 lei.