Întrebare recomandată |

Sunt pe aici persoane care s-au operat de miopie? Cum a fost? Cât de repede v-aţi recuperat?

1 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Buna! Eu am facut operatia LASIK la ambii ochi in iulie la un spital din Turcia. Aveam miopie -6.
Dreptul s-a vindecat complet in 3 zile. La stangul am avut nevoie si de o alta operatie si inca se recupereaza (acum cred ca am miopie -0, 5 la el).
Nu iti recomand sa faci operatia in Romania. Am cunoscuti care au facut conjunctivita si alte infectii prin spitalele private si "curate" din tara. De asemenea motivul pentru care am avut nevoie de o a doua operatie la ochiul stang a fost ca niciun doctor roman (si am fost la vreo 20) nu a observat ca am fundul ochiului aproape sfasiat. O lovitura mai zdravana la cap mi-ar fi putut sparge ochiul.
Operatia a fost destul de traumatizanta. Esti treaz pe tot parcursul ei. Ti se vor pune picaturi in ochi care vor juca rol de anestezie. Te vei intinde pe o masa de operatie cu ochii indreptati in sus, spre aparatul laser. Ti se vor pune niste clesti pe pleoape ca sa nu mai clipesti, apoi iti vor taia corneea. De aici trebuie sa tii privirea fixa pentru ca laserul de sus sa isi faca treaba. Dupa care ti se va reatasa corneea si iti vor pune o pereche de lentile (pe care ti le vor da jos a doua zi). Totul a durat aproximativ 7 minute.
Vei avea senzatia de nisip in ochi pentru o zi si sensibilitate mare la lumina vreo 2. Vederea e imediat mai buna dar va dura cateva zile sa se recupereze perfect.
Vei primi si reteta pentru mai multe tipuri de picaturi si pastile care vor face recupararea mai rapida si vei avea ochii mai uscati ceva vreme. Eu am avut nevoie de lacrimi artificiale zilnic timp de o luna.
In cazul meu a meritat sa ma simt ca o victima dintr-un film horror pentru 7 minute. Acum vad aproape perfect, iar in cateva luni voi vedea chiar perfect. Repet ca nu sugerez sa faci operatia in Romania. Unde am fost eu preturile erau exact aceleasi ca in tara, dar spitalul si personalul parca erau din alta lume. Tot ce am platit in plus a fost biletul de avion si hotelul.
Sper ca te-a ajutat raspunsul meu de 1 km. Daca mai ...2004 - 2037 + Vezi răspunsul întreg

1 răspuns: