| PrisonBreak112 a întrebat:

Bună TPU, am 18 ani și as dori sa ma vaccinez împotriva CoronaVirus cu Pfizer. Dacă am 18 ani ma pot vaccina? Și ce acte îmi trebuie ca să mă pot vaccina? Și are ceva dacă fac doar o doză? Sau trebuie obligatoriu 2 doze? Mulțumesc

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca ai pe 16 ani te poti vaccina. Ai nevoie doar de cartea de identitate si atat. De ce sa faci doar o doza? Ca nu are efectul care trebuie. Daca tot vrei sa te vaccinezi fa o cum trebuie.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Da.
2. Buletinul.
3. Are.
4. Obligator ambele doze.

| anonimg a răspuns:

La toate intrebarile acestea iti poate raspunde concret medicul de familie.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Te poti vaccina oriunde si oricand - in cadrul orelor de program. Bine este sa cauti in platforma nationala, sa nu dai peste un centru cu multe planificari.
Si inca ceva: A doua doza - rapelul - poti sa-l faci oriunde in tara, nu-i obligatoriu la acelasi centu unde ai facut-o pe prima. Trebuie doar sa ai hartia de la prima doza.
Asculta de sfatul dat de isemilia.

| Zuzu1991 a răspuns:

Da, buletinul
daca faci doar o doza e cam degeaba
si cu 2 doze cica, ca nu tine vaccinul mai mult de 6 luni, tocmai am vazut asta la tembelizor

| EyesClosed a răspuns:

Daca ai 18 ani te poți vaccina. Îți trebuie doar buletinul. Dacă îți faci doar o doză nu vei avea protecție prea mare așa că cel mai bine este sa îți faci și doza doi sau poți opta pentru vaccinul Johnson & Johnson care se face în doză unică.

Răspuns utilizator avertizat
| isemilia a răspuns:

1. Da
2. Este acum un maraton, din cate am inteles nu ti se cer acte si poti merge la orice ora.
3. Da. O doza nu are niciun efect. Ca sa te ajute ai necoie de a doua. E obligatoriu rapelul. Daca nu doresti sa le faci pe ambele, atunci mai bine nu faci deloc.