anonim_4396
| Anonim întreabă:

Ce sa fac in perioada asta?
Mi-e teama ca o sa dureze mult pana iesim din criza asta, vreau sa ma duc la munca, nu vreau sa mai stau deagaba.

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
| SimonaPSI a răspuns:

Nimeni10, cu totii suntem nerabdatori sa ne reluam activitatile cotidiene. Aceste constrangeri ne educa rabdarea si intelegerea. Trebuie sa gasim resurse de bine in noi insine. Citim, ascultam muzica, vizionam filme, suntem creativi, vorbim cu prietenii la telefon, meditam... Teama ta este fundamentata insa zilele bune vor veni in curand. Stay safe

Simona CarstoiuSimona Carstoiu
9 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Depinde in ce domeniu lucrezi, sunt persoane care si in situatia actuală merg cel putin de doua ori pe saptamana la serviciu, depinde de patroni, dar ca sa mergi la munca trebuie sa stii daca locul tau de munca mai este valabil, sau ai intrat in șomaj, si i ti trebuie cerere completata de șef ca sa poti demonstra politiei ca tu mergi la serviciu.

| Mosotti a răspuns:

Mai stai flex si mai bucura-te de timpul liber, ca tot o sa muncesti pana la 70 ani! Distreaza-te, calculator, TV, telefon, jocuri, alea alea, dormi cand iti vine, mai vorbeste prin skype chiar si cu web cu prietenii, socializeaza pe aici, pe alte forumuri. Daca nu ai bani, e altceva, eu am zis daca ai, ca multi au dar vor pur si simplu sa se duca la munca pretinzand ca nu au ce face, destul de ciudat.

Nu stie nimeni cat dureaza, poate dura o luna sau 6 luni, vom vedea, stai linistit si traieste fiecare zi ca si cum e ultima si nu te mai gandi cand se termina.

| Nimeni10 a răspuns (pentru Mosotti):

Dupa cum se vede va dura cel putin jumate de an.

| Mosotti a răspuns (pentru Nimeni10):

Pai asa ca relaxeaza-te! Sper sa nu te superi ca zic, dar ma mira ca unii nu au altceva ce face decat sa munceasca (evident, daca au din ce trai o perioada, deci daca nu se necesita neaparat pentru bani), ca am intalnit multi asa.
Nu au pasiuni, preocupari distractive.
Si daca stai degeaba ce? Timpul poate fi folosit si pentru activitati placute, nu neaparat sa faci nu stiu ce.

Daca ai probleme financiare, atunci ai dreptate, este alta situatie. Dar daca iti da 75 % e cat de cat, plus daca mai ai ceva strans sa compenzezi 25 aia lipsa.

| MadSlothy a răspuns:

Apucate sa faci altceva sa îți ocupi timpul pana revi din nou la munca. Eu mai am o săptămână și revin la munca.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Nu trebuie să stai degeaba. Poți să citești, să înveți ceva care să te ajute în cariera ta, să încerci un hobby nou, profită să te dezvolți în perioada asta că e o șansă unică laughing

| Apokales a răspuns:

Daca ai din ce trai, stai acasa, daca nu, incearca sa iti cauti de munca in mediul online sau sa faci in asa fel incat sa eviti deplasarile inutile spre a-ti gasi de munca.

| TatianaIstrate a răspuns:

Ce ai zice de un job remote? Inteleg ca tot mai multe companii posteaza locuri de munca cu activitate desfasurata la distanta si cred ca ar fi solutia ideala in aceasta perioada. Nici nu lasi singuratatea sa devina apasatoare si mai faci si un ban. Uite aici --> https://www.ejobs.ro/locuri-de-munca/?cauta=remote

Întrebări similare