| Furnicuta000 a întrebat:

Ce se intampla cu politistii de sunt asa multi care se sinucid? Zilele astea a mai recurs unul la acest gest. Acum cativa ani un cunoscut de-al meu a facut asta, tot politist, nu il credea nimeni in stare. Serios intreb, ce se intampla mai exact in sistemul asta? De ce ajung oamenii sa nu mai vada alta scapare?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
10 răspunsuri:
| IamJoKeR a răspuns:

Singurătatea, Depresia, stresul, problemele personale ale fiecăruia, astea pot fi cauzele sinuciderii

| mitenka a răspuns:

Corupția laughing

O profesie de șpăgari. Hai să demontăm critic acest fapt pe care ți-l expun: dacă ai un suflet bun și vrei să fii polițist, o să trebuiască să închizi ochii la tot ce fac „nepotrivit" superiorii. Că de, cui raportezi? happy Inevitabil, apare contextul în care să accepți șpagă: „Ia și tu, iau și eu... Ce poate să fie rău?".

Te conformezi și de această dată pentru că nu vrei să fii diferit:
„Lacheul de Dorel a ieșit de pe băncile școlii și n-a acceptat mita. Ăsta sigur nu e de încredere!". Pe moment, nu cred că se conștientizează această subordonare nuizibilă. Iar când vrei să te sustragi din afacerile celorlalți șpăgari nu ești privit cu ochi buni: Încep amenințările etc etc. Și oricum, în sufletul lui bun, polițaiul ajunge într-un conflict psihologic de amploare. Și apoi, dacă nu accepți mita? Stai în același grad și nu avansezi, că cei puși sus sunt tot de-ai lor.

Cred că victima suicidelor este un suflet bun, care nu poate să își atingă scopul. E mereu într-un conflict între bine și rău și asta îi depravează.

| darrio2007 a răspuns:

Multi ar vrea sa fie corecti dar coruptia nu ii lasă.

| Alexandru1111199 a răspuns (pentru mitenka):

Da ''spagarii astia'' din ce cauza crezi ca iau spagi? Tot din cauza prostilor care in loc sa zica ba am gresit, tu zici stii hai sa ne intelegem.TOT DIN vina oamenilor de rand care au fost invatati de pe vremea lui ceasca cu hai ba ca iti las si tie un frigider in spate fara sa vada nimeni si dia si tu o tuica, tot din cauza astorahee hee s-a ajuns aici.Nu sunt nici politist si nici nu sufar meseria asta (pentru ca mi se pare ca orice om fara pic de imaginatie se face politist, pompier, jandarm ..astia care n-au o gandire de hai ba sa am mai mult de la viata.) dar nu e vina lor, e vina tot oamenilor care ofera spaga.Nu vine ala sa-ti bage tie mana in buzunar si sa zica bai daca nu-mi dai bani te jumulesc, tot tu esti de vina cand incerci.

| mitenka a răspuns (pentru Alexandru1111199):

Îți dau dreptate, dar să știi că șpaga curge de mulți ani, chiar înainte de comunism. Dacă luăm în considerare șpăgi finuțe care te scutesc de amenzi relativ mici (că ai mers cu +15km peste viteza maximă legală sau că vrei să „ungi roțile"), e o treabă. Dar vezi, șpăgile mici duc la șpăgile mari: ex. fiul unui politician trebuia să fie arestat pentru că avea în posesie droguri. O șpagă mai mare îl scoate din „belele" pe simandicosul băiat. Și polițaiul nostru bun, cu spirit civic, trebuie să închidă ochii căci „ăia mari" au și ei în cârcă comenzi de la alții „mai mari", care nu prea știu să accepte un refuz (și dacă îl acceptă, se asigură să te destabilizeze psihic cât e necesar). Iată cercul vicioswinking

| ValentinMihai78 a răspuns:

Educația primită din copilărie, din păcate!
Adică, copii cu peste 50 de ani în urmă, erau lăsați liberi, învățați cu lipsurile, greutățile, dar cel mai important erau învățați că nu totul li se cuvine!
Tinerii crescuți după 1990 au fost crescuți în puf, la școală nu li s-a mai zis nimic, iar părinții i-au forțat să facă ce nu vor!
Când ai fost crescut în puf, când ai fost forțat să faci ceva ce nu îți place, normal că la un moment dat cedezi psihic și te sinucizi!
Unii vorbiți pe aici de corupția din sistem! Dar, câți cunoașteți situația din Miliția comunistă? Ce e acum în Poliție e parfum față de ce era atunci!
Deci nu mai dați vina pe sistem, ci pe părinți și educația primită!
Exemplu concret: ceea ce se întâmplă în școlile din România. Credeți că cei care se dau "zmei" la școală, când vor ajunge la Poliție, angajați, cât timp vor rezista?

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Depresia este o cauza a sinuciderii, plus problemele in familie sau cu banii, poate el avea vicii jocuri de noroc datorii la părasit sotia prietena, cine poate sti, si ei politistii daca au acces la arma atunci clar se sinucid ca sa scape de viata asta "faină".

| Civilizațiiextraterestresuperioare a răspuns:

Nu ştiu ce gândesc ei când se sinucid dar aveau nevoie să fie ajutați. Faptul că au trecut testele psihologice aşa uşor mă face să cred că cei care evaluează testele alea sunt idioți de-a dreptul.

| EestiSodalane a răspuns:

Au acces la arme. Foaarte ușor să te sinucizi așa