| Alexandra68678 a întrebat:

Dacă vin în România din Italia trebuie să stau în carantină 14 zile?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
| akvez00 a răspuns:

Salut!
Da, trebuie să stai în carantină pentru 14 zile.
Poți consula documentul aici: https://stirioficiale.ro/......4.2021.pdf

| akvez00 a răspuns (pentru akvez00):

Consulta *, scuze.

| Alexandra68678 explică (pentru akvez00):

Chiar dacă am testul făcut? Sau dacă mă vaccinez?

5 răspunsuri:
| GiuliaMariaaa a răspuns:

La data de 16 aprilie 2021, Ministerul Sănătății italian a emis o ordonanță care se aplică în perioada 19-30 aprilie 2021. Potrivit acesteia, persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României (România fiind inclusă alături de alte state pe lista C din anexa 20 a Decretului Președintelui Consiliului de Miniștri) în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia, au următoarele obligații:

să prezinte la intrarea pe teritoriul italian rezultatul negativ al unui test molecular (tip PCR) sau de captură antigen pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 48 de ore anterior intrării pe teritoriul italian (având în vedere că autoritățile italiene nu au stabilit un format/model al adeverinței care atestă rezultatul testului pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, MAE recomandă ca documentul să fie redactat în limba italiană sau engleză). În cazul neprezentării testului menționat anterior, este necesară autoizolarea pentru 14 zile.

să se supună supravegherii sanitare și să efectueze autoizolarea pentru o perioadă de 5 zile, în urma comunicării propriei intrări pe teritoriul național către Departamentul de Prevenire al autorității sanitare locale competente;

după efectuarea celor 5 zile de autoizolare, să se supună din nou unui test molecular sau antigen, de tip tampon, pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

| Violleta2022 a răspuns (pentru GiuliaMariaaa):

Vezi ca s-a intrebat altceva aici!
Nu de intrarea in Italia este vorba aici, ci de carantina la INTRAREA IN Romania, a celor care sosesc din Italia

| GiuliaMariaaa a răspuns (pentru Violleta2022):

Îmi pare rău atunci. Eu am înțeles altceva