| contnous a întrebat:

De cand cu carantina asta, nu am mai socializat, ma simt tot timpul suparat si abia mai pot deschide gura cand vorbesc, pur si simplu imi vin ideeile mai greu, parca mi-a incetinit toata fiinta, sa fie oare depresia?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
| dianacosma a răspuns:

Bună, Contnous!

Ce ai spus tu aici se potriveşte şi cu depresia DAR nu este suficient pentru un diagnostic de depresie.

Pentru un diagnostic, sunt multe şi complexe aspecte şi nuanţe de luat în calcul. Îmi pare rău că ţi-e greu. Pentru mulţi este o perioadă dificilă.

Îţi recomand acest test ca să vezi dacă ar putea fi vorba de depresie - atenţie, nici testul acesta nu este suficient pentru un diagnostic. Acesta îţi oferă un indiciu dacă s-ar putea să fie vorba despre depresie. În funcţie de rezultate, poţi alege să consulţi un psiholog clinician sau un psihiatru pentru a te lămuri.
https://suflet-linistit.ro/inventar-de-depresie-beck-test-profesional/

Oricum, strict din ce ai spus aici, ce pot să îţi spun este că o concentrare mai dificilă şi o stare de supărare pot fi şi emoţii şi reacţii perfect normale pentru această perioadă - iar lipsa de socializare este acum o problemă a majorităţii.

Dacă simţi nevoia de mai mult suport, ne poţi scrie oricând mai multe.

Diana CosmaDiana Cosma
2 răspunsuri:
| SilentRain a răspuns:

Nu, depresia e mai complexa
Citește ceva, caut socializare online pana ieșim din carantina