anonim_4396
| Anonim întreabă:

După ce trec cele 14 zile de carantină în care mă aflu, trebuie ca după aceea să fac un alt test Covid?
Ce altceva trebuie să mai fac după terminarea celor 14 zile de carantină?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Ce spun cei de la DSP, care te-au trimis in carantina.

6 răspunsuri:
| Emma30555 a răspuns:

După cele 14 zile poți ieși din izolare

| Panamax a răspuns:

Ai putea sa iesi din casa.

anonim_4396
| Anonim explică:

Dupa cele 14 zile de carantina daca nu mai ai simptome foarte vizibile si te simti bine esti considerat direct vindecat. Legea nu prevede sa faci un alt test.
Faci test dupa carantina in cazul in care ai nevoie sa dovedesti concediul medical la locul de munca, unde trebuie sa arati ca dupa 14 zile de cand ai fost pozitiv, ultimul test a fost negativ.

| piratuu a răspuns:

Aia cu facutul testului dupa 14 zile a fost la inceputul pandemiei. In mom. de fata, DSP-ul nu poate face fata la atatea cazuri, asa ca, doar daca vrei tu, te poti testa PCR dupa 14 zile.

Din experienta proprie, am fost confirmat pozitiv cu COVID, am stat 14 zile in carantina, iar de acolo DSP-ul a zis ca e ok si pot sa ies. Totusi, preventiv, este recomandat sa stai cateva zile in plus de la incheierea perioadei de carantina.

| Vasilicamosbatran a răspuns:

NIMIC. Si eu am venit din Italia, dar din cauza ca le-am prezentat test Covid Negativ. Mi-au dat doar 10 zile canatina. Dupa ce se termina. Nu mai trebuie sa faci nimic!

| omar456321 a răspuns:

Cand mi-a iesit testul de Covid pozitiv, mi-au spus ca nu trebuie sa me testez din nou, si dupa ce trec 14 zile pot iesi din nou din casa, ca de obicei.