| laviniaaaaaaaaa a întrebat:

Este adevărat că stresul produs de toată agitația din jur poate scade imunitatea? Stresul, panica, dacă ne enervăm scad toate astea imunitatea și nu putem lupta cu noul virus?(sau
cu altele)
Am pus aceasta categorie deoarece toți oamenii care stau izolați la bloc sunt mai stresati, nervosi din cauza ca stau doar in casa...

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
7 răspunsuri:
| Raluca591 a răspuns:

Intr-adevar stresul si toti factorii negativi, nu fac bine corpului..insa este greu sa ne stapanim, e greu sa stai in casa atata timp

Răspuns utilizator avertizat
| alina2k18 a răspuns:

Da, panica, frica, stressul, grijile - toate manifestate pe termen lung - scad imunitatea.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Pe langa scaderea imunitatii sau poate chiar de asta, stresul provoaca unele boli cronice. S-a constatat ca 60% din bolile de diabet sunt produse de stres.
Atentie: poate scadea, nu poate scade.

| AlexMh a răspuns:

Toate de mai sus plus lipsa somnului sau dormitul la ore iregulate.

| GopnikulBogdan a răspuns:

Stresul poate să scadă nu numai imunitatea, ci te obosește psihic și fizic.

| SimonaPSI a răspuns:

Lavinia**, Stresul este acea presiune pe care o simtim atunci cand suntem coplesiti de activitatile zilnice si cand incercam sa facem fata tuturor sarcinilor pe care le avem de indeplinit. Orice aspect care este perceput drept amenintare la bunastarea personala poate provoca stres, iar efectele asupra organismului nostru sunt categoric negative.
Insa stresul nu este in totalitate negativ, el fiind un element esential pentru supravietuire. Teama, durerea si grija sunt paznicii vietii. In doze controlabile, fireste.
El este reactia normala de aparare a organismului impotriva pericolului, oricare ar fi acesta. Cand apare o sursa de stres, organismul isi activeaza resursele interne pentru a se proteja. "Lupta sau fugi" - reactie generata de o arie a creierului numita hipotalamus. De aici pleaca comanda de transmitere a adrenalinei si cortizolului in corp pentru a ne pregati in lupta cu pericolul. Acesti hormoni in doze controlabile aduc beneficii. Mentinerea lor la nivel ridicat este nociva. Raspunsul organic la stres ar trebui sa relaxeze corpul. Pentru asta sursele de stres ar trebui sa nu mai fie constante. Numai bine