anonim_4396
| Anonim întreabă:

Exista sanse sa se prelungeasca carantina pana in toamna?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
28 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Exista sanse, dar probalil ca nu

| Violleta2022 a răspuns:

Da, exista, atata vreme cat cazurile cu infectati continua sa creasca.
Ia uite ce spun stirile, ca-n doar 24 de ore 263 de cazuri noi de infectati cu corona virus.

https://www.digi24.ro/......92-1282245

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Șanse mici mqi mult nu. Nu se numește carantină ci stare de de urgență. Să nu se mai îmbolnăvească lumea deloc, va fi imposibil, dar se va stăvili îmbolnăvirea la un număr staționar.
Elevii și studenții trebuie peste vară să încheie în regim de prdare concentrată anul școlar, ca sî n ăți strice viața. căci în iarna viotoare mai poate veni un val de criză din nou. Între timp apare vaccinul. Așa că prognoza mea este că actuala stare de urgență se va încheia cel târziu la 1 iunie, dar și până atunci este foarte mult, poate 15 mai.

| Mosotti a răspuns (pentru sadrian46):

Pot repeta anul daca se ingheata anul, nu e o problema, vor mai face din nou anul, pe deoparte mai stau prin scoala un an, chestie buna de fapt, pe de alta parte mai aprofundeaza odata materia deja parcursa pana in luna martie acum. Cam la datele alea ma astept si eu, hai sa luam mai realist 1 iunie.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Normal

| Adry05 a răspuns:

Eu cred că până în iulie se rezolvă, maxim... mai ales că au luat măsuri destul de drastice din timp

| RaAlexandra a răspuns (pentru Adry05):

Care nu sunt respectate de toata lumea.

| Adry05 a răspuns (pentru RaAlexandra):

Tot au redus mult numărul de oameni care ieșeau ca bezmeticii pe străzi. or mai fi unii care ies pe bază de adevință sau la risc, dar sunt mult mai puțini decât înainte și după ce încasează o amendă, chiar 2 să vezi ce se potolesc și ei. nu suntem în vremurile în care să ne permitem să pierdem aiurea bani pe amenzi, zic.

| GicaGigekGica a răspuns (pentru RaAlexandra):

Aia 5000 de lei amenda cred ca te motiveaza sa stai acasa

| minrest a răspuns (pentru Adry05):

E probabil, da, masurile sunt bune, dar nu putem fi siguri ca se termina pana in iulie. Vad ca in China s-au relaxat si apar cazuri noi.

| Mosotti a răspuns (pentru Adry05):

Au luat masuri drastice pe dracu, tocmai ca nu au luat, sa vezi ce am vazut azi pe strada la mine si cum era prin magazine in afara de doua unde se statea la coada si se pastra distanta. China a luat masuri drastice si de aia la ei s-a rezolvat, noi romanii ne cam facem ca facem ceva de fapt.

Eu vreau sa cred ca pana la jumatea lui mai sa se termine asa cum spera si sadrian46, hai un maxim 1 iunie, deci sa avem vindecari pe banda rulanta, sa scada numarul de infectati din ce in ce pana la zero.

| Mosotti a răspuns (pentru minrest):

Au aparut cele 55 cazuri dar nu din interior, au fost chinezi veniti din afara, dar ii izoleaza si ii rezolva.

| Dragosdoar a răspuns (pentru Adry05):

Sunt pacienti asimptomatici. Pana nu testam toata populatia nu putem fii siguri ca virusul nu poate reaparea., doar pentru ca stingem pandemia.

| Adry05 a răspuns (pentru Mosotti):

Nu știu..la mine în oraș îs goale străzile în mare parte. și dacă vezi, vezi câte unu care merge singur sau plimbă un cățel. prin magazine n-am mai fost de câteva zile, nu mai știu cum e.

| Mosotti a răspuns (pentru Adry05):

Pai unu plimba un catel, altul se duce la maica-sa bolnava, altul la ex fizice in juru casei, altul la cumparaturi, altul la munca, deci? Ce e asta? Ai voie grup de pana la 3 insi, de parca mai conteaza daca-s 3 sau 5.

| Mosotti a răspuns:

Normal ca e posibil, e posibil sa dureze si mai mult doamne fereste. Daca nu se vor lua masuri stricte ca in china, va dura mult si bine, de asta depinde cat dureaza, de strictetea carantinei, dar cum nu prea e, nu prea vad bine treaba.

| minrest a răspuns:

Se poate, dar mai probabil e sa se rezolve pana atunci. Important e sa iesim cu bine, atat din pandemie cat si din recesiune; statul vad ca ia masuri bune, sa nu ii bagam bete in roate.

| Anonim explică (pentru minrest):

Atunci bag triplu efort sa termin ce aveam de terminat acum cat mai pot.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Ăsta e cel mai rău scenariu.

| Anonim explică (pentru supadeceapa):

Cel mai bun aici, imi plac mai mult lectiile online, vreau sa ma transfer la ID si sa raman acasa.

| supadeceapa a răspuns (pentru anonim_4396):

Pentru studenți, da, pentru economie... laughing.

| Anonim explică (pentru supadeceapa):

Si o sa bulim si mai tare economia ca nu mai suntem limitati de saptamana X, sunt toate cursurile pe site pana in sesiune si disponibile si la ceilalti ani, putem invata linistiti de note uriase si sa luam burse xD

| minrest a răspuns (pentru anonim_4396):

Vezi ca economia nationala merge dupa alte reguli decat cea a unei gospodarii, sau decat o intreprindere. Daca statul reuseste sa nu se piarda capacitate de productie, si imediat dupa pandemie baga un pachet stimulativ baban, daca fac acelasi lucru EU si USA, economia isi revine aproape imediat, posibil chiar sa creasca rapid. Fi baiat destept, nu trece la ID, stai la zi ca se face scoala.

| Anonim explică (pentru minrest):

Eu vad ca mai scoala se face cu cursurile toate puse pe site. In clasa sa-mi bag piciorul, ba scrie ala oribil pe tabla, explica cu 70 de prune in gura de e liniste totala, suntem langa prof, si tot nu auzim etc. Laboratoarele oricum le facem cu programe de simulare, catia pentru modelare etc. nu suntem afectati nici aici, si am PC mai bun acasa de se deschid instant toate astea, comparativ cu HDD-urile de 5400RPM din laboratoare (un SSD ca al meu e la jumate de pret fata de un hard de-ala).

| Mosotti a răspuns (pentru minrest):

Isi mai revine pe dracu economia, isi va reveni din colaps, dar nu va mai fi nici macar ca inainte, si asta nu doar in Romania. Ce capacitate de productie a ce?! Ce dracu producem noi? Importam pana si malaiu, faina, uleiul, pana nici pioneze nu mai facem, si pe alea le importam.

Si in afara oricum si acolo era pe picaj economia, nici acolo nu si va mai reveni la cum era inainte.

La ID e mai nasol ca nu ti se explica ca lumea ca la zi, aia de faceau la ID ore in weekend, aveau ore de mate pe tot semestru cat aveam noi in cam 3 saptamani, deci au putine ore unde un prof sa explice, dar in orele alea trebuia sa cuprinda tot, sa stea la zi, vorba ta.
La ID te duci daca ai mai facut o facultate adica daca ai experienta dura in a invata repede si a fi autodidact, altfel e nasol.

| Anonim explică (pentru Mosotti):

Invat repede si sunt autodidact pentru ca de 17 ani nu am gasit profesor bun in Romania, sau daca era, era la o materie doua, se ofensau primitivii ca au prea mult de lucrat, si faceau hartii sa-i schimbe. As dori o facultate la nivelul pdf-urilor de pe f! l3l! st, ca noi avem foarte tare simplificata materie si e ceva gen: "De ce ai folosit metoda aia de iti ia 2 randuri? Eu ti-am dat o metoda de ia 2 pagini. [nota intre 7 si 9 ca prezente activitate clasa si laborator etc.]"

| CodrutElian1990 a răspuns:

Problema este foarte grava. Ieri seara am vrut sa ma intalnesc cu iubitul meu. Am plecat catre casuta de vacanta unde ne intalnim de obicei, dar m-a oprit politia. M-a intrebat unde merg. I-am spus ca la casuta de vacata. M-a intrebat ce fac acolo, este urgent? I-am spus ca este, ca ma intalnesc cu iubitul meu. M-a intrebat daca sunt casatorit si am sotie. I-am spus ca da. Mi-a spus ca atunci nu este urgent si nu se incadreaza in ultimul Ordin militar. Mi-a dat amenda si m-a trimis acasa, la sotie. Am ajuns la zicala: Si nef... si cu banii luati.

anonim_4396
| Anonim explică:

Să sperăm că nu va fi cazul...