|

Buna dimineata! Astăzi am programare la ginecolog! As vrea sa ma spăl exterior.Se poate sa ma spăl? Nu am inteles prea bine când mi s-a spus că nu am voie să mă spăl.Cred ca asistenta s-a referit la faptul că nu am voie sa-mi fac săpături vaginal, nu?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Cu cel mult 2-3 ore inainte de a se prezenta la cabinetul/sectia de ginecologie in vederea efectuarii consultatiei ginecologice, femeia trebuie sa-si toaleteze organele genitale cu mentiunea ca se spala ''pasarica'' si intreaga zona vulvo-vaginal-anala doar in exterior. Nu se fac spalaturi intravaginale cu 24 de ore inainte pentru a NU se distruge flora vaginala locala (lactobacilii) si nici compozitia secretiei vaginale sa nu fie modificata, fiindca numai asa rezultatele analizelor obtinute vor fi corecte. Iar in situatia in care se recomanda sa fie facut si testul papanicolau, in acel caz nu va fi spalata zona genitala cu o seara inainte de consult. In lumea medicala, sunt controverse in privinta utilitatii de a fi efectuate spalaturi intravaginale. Sunt multi medici care nu le recomanda niciodata, pentru ca se distruge flora bacteriana din interiorul vaginului ceea ce poate facilita aparitia candidozei. Medicii recomanda ca astfel de spalaturi intravaginale sa fie facute cu folosirea unor solutii specifice, insa numai in timpul tratamentului cu ovule, sau... dupa fiecare contact sexual fiindca in timpul actului sexual exista posibilitatea sa fie angrenati si introdusi microbii în interiorul vaginului si pe acest considerent unii recomanda ''irigatiile dupa contact". Iar in lipsa activitatii sexuale, de cel mult 2 ori pe saptamana sa se faca o asemenea... igienizare a vaginului. Multa sanatate!

| explică (pentru corbulalbrosu):

Multumesc pentru explicațiile date! Cu siguranta imi sunt de folos! Nu mai bine

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Săpături? Vaginalelaughing

| a răspuns:

Nu ai voie sa te speli vaginal (la interior), ca sa nu distrugi bacteria si secretia vaginala, pentru ca recoltarea secretiei sa fie facuta corect si nemodificata.
Dar la exterior, este corect si foarte nomal sa te speli, pasarica, anus, asa cum faci zilnic dusul, cu apa calda si sapun.

| explică (pentru Ioneasca1001):

Multumesc de informație! Va doresc o zi buna!

| a răspuns (pentru alondrakiss):

Sanatate maxima!