| qieiqpalz a întrebat:

Cum sta treaba cu ciclu? Cand vine si de de?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Pentru a fi/a detine o informare exacta, precisa si CORECTA in privinta originii, a naturii cat si a structurii oricarui ciclu menstrual complet, trebuie cunoscute urmatoarele aspecte si explicatii.
-- INTERVALUL (timpul/durata) numarului de zile care sunt situate/cuprinse intre PRIMA ZI de pornire a sangerarii in cazul a 2 menstruatii care au loc consecutiv (una dupa alta), reprezinta 1 CICLU MENSTRUAL complet.
Fiecare ciclu menstrual care are lungimea mai mare de 24 de zile este format din 4 perioade distincte, insa de la aceasta regula fac exceptie ciclurile menstruale scurte de 21, 22 si 23 de zile care au doar 3 perioade fiindca in cazul lor lipseste a 2-a perioada, dupa cum urmeaza :
-- CICLUL MENSTRUAL incepe cu perioada zilelor de sangerare adica cu MENSTRUATIA, cea care poate avea lungimea cuprinsa intre minim 2-3 zile pana la 7-8 zile,
-- este urmata de a 2-a perioada care poate avea un numar variabil de zile (depinde de lungimea ciclului menstrual), care reprezinta perioada de INFERTILITATE RELATIVA cea in care posibilitatea de formare a sarcinii este foarte mica, dar NU si imposibila,
-- urmeaza a 3-a PERIOADA cea FERTILA care are durata de 5-6-7 zile, fiind singura perioada in care formarea sarcinii este POSIBILA
-- urmata de a 4-a perioda (ultima) a ciclului menstrual care este PERIOADA INFERTILITATII ABSOLUTE care are intotdeauna durata, lungimea fixa de 14 zile.
SINGURA perioada a fiecarui ciclu menstrual in care se poate forma SARCINA este a 3-a, aduca cea de 5-6 zile a PERIOADEI FERTILE.
-- In primele 2 intervale de timp, adica in urma sexului cu ejacularea IN VAGIN intretinut in zilele de MENSTRUATIE si in zilele PERIOADEI INFERTILITATII RELATIVE, d.p.d.v. teoretic formarea sarcinii este IMPOSIBILA in proportie de peste 95-97%,
-- iar ULTIMELE 9-10 zile ale ciclului menstrual reprezinta perioada de INFERTILITATE ABSOLUTA, adica perioada in care formarea sarcinii este 100% IMPOSIBILA chiar si atunci cand SPERMA este ejaculata in vagin intentionat sau din greseala. Multa sanatate!

| qieiqpalz explică (pentru corbulalbrosu):

Si daca excit fata ii vine?

5 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Un ovul nu trăiește mult. Când moare, corpul ca să îl elimine crează un flux, o curgere de sânge, care îl antrenează și îl scoate afară. De aceea vine, cam o dată pe lună.

| qieiqpalz explică (pentru sadrian46):

Si ce ar trebui sa stiu despre asta?(sunt baiat si am auzit cateva chestii despre ciclu si vreau sa stiu cam ce sa fac /sa nu fac cand iubita mea e pe ciclu )

| aXy99 a răspuns:

Ai lipsit la lectiile de anatomie din clasa a 7-a si a 11-a?

| BurteaSebastian a răspuns:

Vine pe la 12-13 ani la fete