| DonarisDona a întrebat:

Dacă băiatul avea lichid preejaculator pe mana, deget și a băgat degetul în vagin, se poate rămâne însărcinată? Chiar de nu-i în perioada fertila?

6 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Bai lichidu ala e periculos doar in cazu in care baiatu isi daduse destul de recent drumul fie prin contact fie masturbare urmand ca sa aiba spermatozoizi pe canal, daca nu era cazu de asa ceva, lichidu ala nu contine absolut niciun spermatozoid aka chiar si daca ajungea in tine tot n-ai cum sa ramai chiar si sa fii in perioada fertila. Lichidu ala are rolu de a curata canalu, nu cotine spermatoizi, contine doar in cazul in care cand isi face treaba gaseste pe canal si evident ii scoate afara.

| corbulalbrosu a răspuns:

Lichidul preejaculator este produs de catre cele 2 glande bulbouretrate (Cowper) incepand din momentul in care apare excitatia care provoaca intrarea in erectie a penisului. Lichidul este produs pe intreaga perioada cat este prezent si actioneaza factorul excitant si penisul este mentinut in stare erecta.
Spre deosebire de lichidul SPERMATIC care contine in jur de 2% spermatozoizi si al carui rolul este cel de a asigura procreerea si perpetuarea speciei, rostul si rolul lichidului preejaculator este complet altul/diferit si este specificat in raspunsul urmator :
Pentru informarea corecta atat a ta cat si a celorlalte persoane lipsite de cunostinte medicale corecte trebuie sa afli ca acel lichid este inofensiv, are atat rolul de a lubrifia glandul (capul penisului) cat si rolul de a usura decalotarea (belirea) penisului, dar principalul si adevartul sau rost este cu totul altul si anume cel de a curata uretra (canalul) penisului de ramasitele, urmele de URINA ramase dupa urinare, in vederea inlaturarii aciditatii aparute in uretra, in vederea asigurarii unui mediu cu pH neutru propice vietii, pentru ca in urma unei posibile sau probabile ejaculari de sperma, viata si calitatea spermatozoizilor sa nu fie deloc afectata. Pentru ca spermatozoizii pentru o perioada de timp chiar si doar de cateva ore, sa aiba/gaseasca conditii normale de supravietuire. Lichidul preejaculator este produs de 2 glande specializate denumite bulbouretrale (glandele Cowper) care nu sunt interconectare/legate cu niciuna dintre glandele aparatului reproducator masculin care produc lichidul/plasma spermatica adica vezicula seminala si prostata si de asemenea nici cu testiculele/gonadele care produc spermatozoizii. Deci se poate afirma fara teama de a gresi, ca lichidul preejaculator in momentul producerii si deversarii acestuia in uretra penisului,
este inca ''steril'' si NU are spermatozoizi in continutul sau.
Insa dupa ce se produce deversarea lichidului preejaculator in uretra penisului, poate exista posibilitatea ca acolo IN URETRA lichidul preejaculator sa se contamineze prin amestecarea sa cu posibile resturi de sperma ramase de la o ejaculare anterioara (produsa chiar si cu cateva ore mai inainte) si spermatozoizii care au ramas in uretra sa patrunda/sa intre in continutul lichidului preejaculator. Aceste resturi/ramasite de sperma pot sa ramana/sa existe in uretra penisului ori in urma masturbarii sau a ejaculari de la sfarsitul sexului intretinut anterior. Doar asa, prin amestecarea celor doua lichide, spermatozoizii din sperma ramasa in uretra pot sa ajunga vii si motili din vagin in uter. In concluzie datorita faptului ca lichidul preejaculator asa cum este produs initial este ''curat/steril'' si garantat NU contine spermatozoizi, reiese ca este un lichid complet inofensiv si din acest motiv NU se poate forma o sarcina prin intermediul sau. Asa cum am specificat, reiese ca lichidul preejaculator este produs de catre organism cu scopul si rolul bine definit. Multa sanatate!

| Emilian65 a răspuns:

Nu.

| Andreeush a răspuns:

Dacă nu e în perioada fertilă nu.
Însă cât de iresponsabil ar trebui să fie încât să facă așa ceva?

| DonarisDona explică (pentru Andreeush):

El neștiind sigur dacă avea, e speriat ca nu cumva sa fi atins din greșeală penisul