| anaandreea100 a întrebat:

De când mi-am început activitatea sexuală am început să fac cistită (infecție urinară). Asta este a 2 oară când fac, menționez faptul ca până să-mi încep activitatea nu am făcut niciodată cistită. Credeți ca e posibil sa fac din cauza activității mele sexuale? Adica au vreo legătură între ele sau pur și simplu fac din alte motive? Să nu uit, înainte să începem actul iubitul meu în timpul preludiului îmi bagă degetele în vagin și mă gândesc să nu cumva asta să-mi producă mie infecția urinară. Ofer funda!

Răspuns Câştigător
| dullcat a răspuns:

Da, infectiile si inceperea vietii sexuale au o legatura directa.Prima intrebare este: Urinati ambii inainte si dupa sex, mai ales tu? Daca nu, uite un motiv foarte plauzibil pentru infectii, deoarece in timpul sexului bacteriile sunt impinse in interiorul vezicii, uretra fiind extrem de aproape de vagin. Apoi, aveti o igiena corespunzatoare inainte de sex? Folositi prezervativ?

De citit cu atentie:

,, Cum apar infecțiile vaginale?

De cele mai multe ori, infecțiile vaginale sunt contactate în urma unui raport sexual neprotejat cu parteneri care poartă bacterii. Printre cauzele dezvoltării unei astfel de complicații se numără și tratamentele cu antibiotice, utilizarea pilulelor contraceptive, un sistem imunitar deficitar, utilizarea preparatelor intravaginale și spermicidelor, o igienă intimă excesivă sau necorespunzătoare, obezitatea, parfumurile sau tampoanele și obiectele străine introduse intravaginal.'' - https://www.donna-medicalcenter.ro/blog/infectiile-vaginale.html


,,De ce e bine sa urinezi inainte si dupa actul sexual

Există o paletă largă de mituri și credințe despre sex, dar mai ales despre sănătatea sistemului reproducător. Specialiștii le dau atât femeilor, cât și bărbaților un sfat deosebit de important: ar trebui să urineze întotdeauna înainte de a face sex, dar și imediat după contactul intim. Acest lucru, spun medicii ginecologi și urologi, poate preveni infecțiile tractului urinar și instalarea cistitelor.

Astfel, pentru femeile care sunt mai predispuse la infecțiile tractului urinar după ce au făcut sex, dr. Hilda Hutcherson, medic specialist în obstetrică-ginecologie și profesor la "Columbia University College of Physicians and Surgeons", spune că le recomandă pacientelor sale să urineze atât înainte, cât și după partidele de sex.

Explicația ei este simplă: e bine să urinezi deoarece dacă ai urină în vezică atunci când faci sex, bacteriile care sunt împinse în interior ar putea să se dezvolte foarte mult, în special dacă nu urinezi într-un interval de câteva ore după ce ai avut contact sexual.'' - https://www.doc.ro/......tul-sexual


,,Infecțiile urinare vor afecta de la 50% până la 60% dintre femei de-a lungul vieții, potrivit articolului științific „Managementul infecțiilor recurente ale tractului urinar la femei". Deși bărbații au un risc mai mic de a face infecții ale tractului urinar, mai ales după sex, asta li se poate întâmpla și lor.

Femeile active sexual sunt de 140 ori mai predispuse la infecții urinare decât cele inactive. Circa 30% din actele sexuale sunt urmate de creșterea numărului de bacterii în urină.

Cum se întâmplă asta?
Înainte de toate, trebuie să înțelegem anatomia umană. Femeile au uretra mai scurtă decât a bărbaților, ceea ce înseamnă că bacteriile ajung mult mai rapid în vezica urinară. Uretra femeii măsoară aproximativ 4 centimetri, iar a bărbaților – aproximativ 20 cm.

Deși oricine poate să facă o infecție urinară, un studiu din 2013 arată că femeile au șanse de aproximativ opt ori mai mari în comparație cu bărbații.

De asemenea, la femei, uretra este mai aproape de anus, ceea ce înseamnă că bacteriile, la fel, pot să pătrundă mai ușor în uretră. Acesta și este unul dintre motivele pentru care femeilor li se recomandă să „se șteargă" din față spre spate pentru a evita transportarea bacteriilor de la anus spre uretră.

În timpul raportului sexual, bacteriile ajung în zona organelor genitale ale femeii de pe mâinile ei, ale partenerului, de pe organele genitale ale partenerului/partenerei.

Prin urmare, se recomandă urinarea atât înainte, cât și după actul sexual, pentru a elimina bacteriile din uretră. Chiar dacă uretra bărbaților este mai lungă, se recomandă și lor să facă același lucru pentru a evita infecțiile urinare.

Infecțiile urinare în urma rapoartelor sexuale mai poartă numele de „cistita din luna de miere". Cu alte cuvinte, este vorba de inflamarea peretelui vezicii urinare. Uneori, această noțiune se referă și la femeile care au avut primul act sexual din viețile lor, un act sexual după mult timp de abstinență sau la schimbarea partenerului. Simptomele infecției pot fi următoarele: arsuri sau senzații dureroase în timpul urinării; nevoia de a urina frecvent chiar dacă „iese puțin sau nimic"; urină tulbure, cu urme de sânge sau cu miros puternic; durere în spate sau în abdomenul inferior; febră sau frisoane; relații sexuale dureroase și altele. '' -
https://www.moldova.org/......-dupa-sex/

3 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Daca nu cumva te stergi la fund tragand cu hartia spre vulva e posibil sa fie din cauza ca iubitul tau nu se spala pe maini inainte sa se joace cu tine. Niste apa si sapun ar trebui sa rezolve problema.

| MarianWLF a răspuns:

Daca ai o igiena ca la carte asigura-te ca si partenerul tau are la fel, inainte de contactul sexual trebui sa fiti spalati pe dinti deoarece folositi gura in caz ca faceti oral, pe maini amandoi deoarece le duceti in zonele intime, si intim clar, sunt baieti care nu au habar ce inseamna o igiena intima dand superficial cu sapun fara sa intre adanc in zonele dintre preput si capul penisului cat si in zona frenului de ambele parti unde se aduna bacterii, mai mult ca sigur e de natura igienica.

| Willis a răspuns:

Sau nu cumva să mai meargă și pe la alte femei, iubitul.
Nu știu sigur, dar te gândești la toate.