| eusebiu27 a întrebat:

Salutare, am făcut sex cu iubita mea de doua ori înainte de ovulație o data la începutul ei și ultima data după ovulație.Toate actele sexuale au fost protejate și verificate, nu a fost spart, fisurat niciunul. Însă astăzi este 2 Martie prima zi când trebuia sa ii vina și deja i-a întârziat.A spus ca are câteva simptome premenstruale gen o doare un pic burta, sânii uneori, dar nu i-a venit.Este vreo șansa sa fie?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Neinceperea sangerarii menstruale fix la data preconizata, nu trebuie sa fie un motiv de ingrijorare mai ales in situatia cum este si cea descrisa de tine.
Pe baza celor precizate se poate aprecia ca in cazul vostru este vorba de o mica intarziere a pornirii menstruatiei fata de data reiesita prin calcul si din acest motiv se poate presupune ca este provocata de o dereglare hormonala neinsemnata care se poate produce destul de frecvent in organismul fiecarei femei.
In general marimea abaterii ca lungime a ciclului menstrual, poate prezenta variatii de la cele mici (frecvente) de cca. +/- 2-5 zile, la dereglari ceva mai mari care pot fi chiar si de 10-14 zile (in plus de obicei). Uneori sunt si cazuri intr-adevar mai rare, cele in care intarzierea poate fi chiar si de 2-3 luni cu toate ca NU exista nicio sarcina instalata in uter.
Pe baza observatiilor s-a constatat ca dereglarile ca lungime a ciclului menstrual apar/se produc mai des in adolescenta dar se pot manifesta si ulterior deoarece in decursul ciclului menstrual, uneori cu totul inexplicabil, activitatea hormonala poate fi mai mult sau mai putin dereglata de functionarea ori incorecta ori deficitara a unuia sau a mai multe glande endocrine dintre cele care exista in fiecare organism. Numai daca se va repeta si va apare si in cazul urmatoarelor cicluri menstruale, o intarziere mai mare, doar atunci prezentarea la endocrinologie pentru a fi consultata si a fi efectuat setul de analize devine necesara fiindca doar asa se stabilesc care sunt glandele endocrine care nu functioneaza corect si provoaca dereglarea activitatii hormonale. Multa sanatate!

6 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Cand a avut ovulatia? Ca sa stiu sa-ti raspund.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da. Orice metodă contracetptivă are o rată de eșec.

| Emilian65 a răspuns:

Daca actele sexuale au fost protejate si prezervativele au fost intacte la finalul actelor sexuale nu este posibil sa fie gravida. In urnatoarele zile ii va veni cu siguranta menstruatia.

| NotNamed a răspuns:

0 sanse. Uneori sexul face ca menstruatia sa intarzie.

| Floareasoarelui26 a răspuns:

Daca actele sexuale au fost protejate, nu ai de ce sa iti faci griji.
Diferente de +/- 1, 2, maxim 3 zile, pot aparea si in cazul ciclurilor menstruale regulate si sunt considerate normale.
Daca s-a instalat sindromul premenstrual, atunci in curand va incepe sangerarea menstruala.
Numai bine!

| eusebiu27 explică:

Are ciclu menstrual regulat de 31 de zile ultima menstruație având loc pe 30 Ianuarie