|

Scuze de categorie dar, de curiozitate...

De ce vine ciclul la fete?

Ce nu ai voie sa faci cand iti vine ciclu?

E normal la fete?

Am 12 ani si imi va veni... Ce sa fac?sad

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Da e normal. Vorbeste cu parintii tai.se intampla la toate fetele din lume (cred) dar la majoritatea se intampla. Nu stiu exact ce trebuie sa faci.din moment ce sunt baiat. Stiu doar ca tine 33.3 ani de la inceputul lui. Iar dupa ce ciclul se termina.nu mai poti avea copii. Daca nu ma insel. elimini in fiecare luna un ovul...in total 400 400=400ovule = 33 ani si 3 luni. happy Am invatat la biologie/anatomie big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bună ciclul menstrual la fete vine deoarece prin el vă pregătește să deveniți viitoare femei și mame, creșterea sînilor, și părului pubian, toate astea fac parte din ciclul de pregătire a viitoarei femei, nu trebuie să te sperie acest lucrcru, este foarte normal, și la unele fete vine la 10 ani altora m ai tîrziu, totul depinde de organismul fiecărei fete, nu știu exact ce nu este voie să faci cînd vine ciclul(deoarece noi bărbații nu avem), dar cred că trebuie să fi liniștă și să nu faci efort, m ai multe știe mama ta pe ea trebuie să o întrebi, sau dacă nu poți pe ea, atunci cu sigurantă o domnișoară drăguță de pe aici te poate ajuta cu plăcere, m ai ales dacă a trecut sau trece prin așaceva.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Msgrint a spus ceva gresit. Sangele care curge nu este pentru a curata ovarele pentru ca nici macar nu are cum sa ajunga in ovare. Hai sa-ti explic de unde vine sangele ala si ce rol are.
In fiecare luna, din ovare este eliminat un ovul. Pe peterii uterului se formeaza un tesut foarte vascularizat (cu mult sange) iar daca ovulul este fecundat si devine embrion, el se prinde de acel tesut ce are rolul de a hrani embrionul ca sa se dezvolte copilul. Daca ovulul nu este fecundat si nu se prinde de acel tesut, tesutul se descompune si este eliminat din organism sub forma de sange si cheaguri mici/bucatele de tesut. Si tot procesul asta se intampla in fiecare luna, adica luna viitoare o ia de la capat si se dezvolta iar, dupa care este eliminat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai voie sa faci orice, nu este ca si cum ai fi operata sau ceva laughing este sangele care curge pe peretele abdominal odata pe luna pentru a curata ovarele. doar sa ai grija sa nu te patezi, este oribil. si daca te gandeai la sport, ai voie sa faci, trece mult mai repede, eu merg la kangoo in aceea perioada si trece.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează