|

A început semestrul 2 și se aproprie Evaluarea Naționala și cu asta și alegerea profilului, sincer nu știu ce sa aleg adică îmi plac materiile umaniste(istorie, engleza, franceza, romana) chimia e ok dar nu sunt fan fizica nu știu deoarece nu am avut un profesor bun și punea note degeaba și la matematica îmi place geometria la algebra sunt praf Puteți sa ma ajutați cu niște sfaturi?

9 răspunsuri:
| a răspuns:

Bună Eu o să-ți scriu aici din perspectiva unei absolvente de profil umanist. În primul rând, dacă îți plac materiile umaniste și te descurci la limbile străine atunci ai din start un avantaj mai ales dacă ai alege un profil bilingv, dar eu îți dau un sfat pe care aș fi vrut să-l primesc acum 7 ani. Dacă simți că ai face față unui profil real, fiindcă ai menționat că chimia este o materie ok, biologia este și ea la fel de ok zic eu, îndreaptă-te spre un astfel de profil, deoarece îți oferă mai multe perspective în alegerea unei facultăți și ulterior a unui job bun, față de ceea ce îți oferă un liceu umanist. Trebuie oarecum să vă gândiți și la ceea ce va fi după terminarea liceului, chiar dacă pare devreme pentru unii, crede-mă că mi-aș dori să dau timpul înapoi și să iau o altă alegere.

| a răspuns:

Iti recomand sa mergi pe real. Daca te tii de treaba te asteapta un viitor bun. Informatica mai ales, se cauta pe la toate colturile astazi.

| a răspuns:

Daca tu ai inclinatii spre uman, atunci iti va veni usor sa urmezi profilul filologie sau socio-umane. Cred ca filologie ar fi mai potrivit, pentru ca, se pare ca iti plac si limbile straine pe langa romana. La stiintele naturii se pune accent pe chimie, biologie, mate si fizica. Destul de uratel. Iar la mate-info nu merge mai nimic din materiile care spui ca-ti plac.

| a răspuns:

Eu ti as recomanda din suflet sa mergi la Filologie big grin Am terminat acel profil si mi se pare ca te dezvolta mult mai mult pe partea personala, pe partea creativa..mai ales ca iti plac materiile umaniste. Vei da bacul la romana, istorie si la alegere: geografie, logica, sociologie, economie, latina sau psihologie.

| a răspuns (pentru Sarrya):

De curiozitate, ce lucrezi acum?

| a răspuns (pentru Ineys):

Ca sa stii, profilul liceului nu a influentat deloc cariera pe care am vrut sa mi-o aleg. big grin Se tine cont de facultate (daca alegi sa faci).
Pe real mergi doar daca ai inclinatie spre acele materii, daca nu.te va astepta o viata destul de grea. Mai bine incerci sa faci ce iti place. Lucrez in domeniul IT, apropowinking

| a răspuns:

Si eu sunt in aceeasi situatie ca tine, poti sa te duci pe filologie romana-engleza/franceza.
Sper ca te.am ajutat!

| a răspuns:

Vad ca esti băiat, eu in locul tau m-as duce pe tehnic sau electricwinking

| a răspuns:

Poti sa mergi pe SS (Stiinte Sociale) sau Filo!