| autodidact a întrebat:

Bună dimineața,

Se poate învăța matematică de la zero? Când spun matematică, mă refer la algebră și aritmetică, iar toate acestea din postura de autodidact.

10 răspunsuri:
| Zuzu1991 a răspuns:

Daca nu esti geniu... NU
gandeste-te in felul urmator: copii se duc la scoala, fac matematica la greu, iar cand ajung la examene TOT se duc la meditatii ca sa ia examenul
exceptia care confirma regula e un geniu in matematica, care intelege tot fara sa ii explice nimeni, insa ii numeri pe degetele de la o mana cati au existat in istorie

| autodidact explică (pentru Zuzu1991):

Mulțumesc pentru spiritul critic și foarte realist. Voi încerca, nu am nimic de pierdut, țintele fiind algebra și aritmetica. Imposibil să nu se prindă ceva, chiar dacă nu va fi suficient.

| Zuzu1991 a răspuns (pentru autodidact):

Cu placere, succes!

| Iote a răspuns:

Se poate. Doar sa vrei si sa o faci serios.

| autodidact explică (pentru Iote):

Mulțumesc pentru răspunsul scurt și la obiect.

| florin926481f a răspuns:

Se poate, dar e destul de greu sa inveti singur toata materia.Cel mai bine iti iei niste ore de pregatire.

| autodidact explică (pentru florin926481f):

Mulțumesc pentru răspunsul obiectiv, dar încurajator.

| DascaluIoan a răspuns:

De putut, se poate dar este o diferență între persoanele care au învățat când s-a predat la școală și persoanele care se apucă să învețe pentru că a apărut o nevoie și anume că cei care au învățat când a trebuit au acum experiență cu acele noțiuni și mai mult le au fixate în memoria de lungă durată,, adică tu acum înveți și pricepi, dar dacă nu mai repeți, peste un an s-ar putea să trebuiască să înveți iar spre deosebire de cel care a învățat mai de mult.
Pe scurt poți învăța de la 0 dar dacă nu practici ce înveți vei uita. Dacă te pregătești pentru ceva îți recomand să o faci din timp și să repeți anumite chestii măcar o dată pe lună.

| autodidact explică (pentru DascaluIoan):

Mulțumesc pentru răspunsul complex, obiectiv și dătător de speranță.

| autodidact explică:

Fără prea multe detalii. Nu am mai avut tagență cu matematica din secolul trecut, adică a trecut infiorător de mult timp. Am citit pe repede înainte, din anumite manuale de gimnaziu, mai ales gimnaziu și liceu, nu foarte serios, în diagonală, câteva aspecte disparate legate de aritmetică și algebră (ecuații de gradul I, combinări, mulțimi, conversii în din baza 10 în 2), și nu par chiar de neînțeles, cel puțin chestiunile elementare, nu vreau să fac pe specialistul, chiar nu este cazul. Câteva concluzii amare la care am ajuns singur:
- la matematică trebuie să stai în permanență cu pixul în mână.
- evident, cred că trebuie pornit din clasa V-a: scrierea și citirea numerelor, reprezentarea pe axa numerelor, operații elementare, divizibilitate, fracții... la matematică totul este înlănțuit
- noile manuale de gimnaziu par destul de prietenoase și de explicite, dar bănuiesc că trebuie lucrat și peste manual