|

Bună TPU! Am și eu o întrebare. De ceva timp mi-am propus să mă înscriu într-un schimb de experiență în străinătate. Aș vrea să îmi petrec primul semestru din clasa a 10-a într-o țară pe care o voi alege. Credeți că s-ar merita lucrul acesta? Sau aș pierde prea multă materie și aș rămâne în urmă?

5 Raportează Evaluează
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Daca asta iti doresti cu adevarat, eu zic sa nu eziti. In 2018 respectiv clasa a 11-a am plecat prin Erasmus Plus timp de doua saptamani in Portugalia pentru a face practica de specialitate in hotelurile de acolo si vreau sa iti spun ca nu am regretat nici o secunda ca mi-am facut curaj sa merg la selectie desi credeam ca nu voi fi selectata. Pe langa faptul ca am reusit sa ies din tara, mi am sporit si dorinta de a vizita cat mai multe tari posibil in viata aceasta. Am mers singura cu metroul prin Lisabona, am zburat pentru prima data cu avionul si am cunoscut si dialogat cu oameni straini de limba si cultura mea, experienta aceasta e cel mai bun lucru care mi s-a intamplat, si te incurajez sa faci ceea ce iti doresti tu, ceea ce simti in adancul inimii. Daca vorbesti fluent engleza nu vei avea dificultati de adaptare deloc, ba chiar ii vei intriga pe ceilalti sa te cunoasca pe tine ca persoana si ca cetatean al Romaniei. Nu iti face griji legate de materia de pe semestrul 2, atata timp cat tu te oferi sa iei parte la acest schimb de experienta, organizatorii te vor informa despre cum iti vor fi incheiate situatiile pe semestrul respectiv, cu siguranta in tara in care vei merge va exista o persoana care sa te aiba in grija, (pentru mine asa a fost) si care iti va raspunde la tot ce iti doresti sa aflii. Deci nu iti fa nici o grija, e o oportunitate enorma pentru tine si te incurajez sa iei parte la aceasta noua experienta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Te ajuta din 2 motive mari.

1. E o experienta tare din care vei ramane cu multe amintiri frumoase.

2. Chestia asta va conta super mult daca o sa vrei sa mergi la o universitate din strainatate.

Cat despre pierdut..depinde de tine. Daca deja nu prea le ai cu scoala da, va fi ami rau. Daca nu ai probleme la scoala nu te va afecta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Depinde de ce tara vrei sa mergi si la ce profil esti, in general merita pentru ca e o experientra faina Erasmus, dar depinde de ce materii ai pentru ca la Romana poti recupera usor daca citesti, dar la mate e greu sa inveti fara profesor mai ales la mate-info.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru cosmin1324):

Păi eu sunt la științe secția germană si m-ar interesa Germania, Austria sau Olanda. Cred ca primele țări m-ar ajuta mult sa învăț mai bine limba, dar cum ai spus si tu, mi-e sa nu rămân prea in urma cu matematica, fizica, chimia etc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru JustAGirl99):

Dupa cum ti-am spus, daca crezi ca esti in stare sa inveti materia si de aici si de acolo(pentru ca programa de invatamant e diferita) atunci e ok, daca nu, asteapta pana ajungi la facultate pentru ca o sa prinzi destule proiecte de genul si e mai usor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează