|

Bună, TPU! Sunt clasa a IX-a, la mate-info intensiv info, dar îmi place foarte mult chimia, doar ca în gimnaziu nu prea am făcut aceasta materie. Anul asta am participat la un concurs de chimie și nu am luat un punctaj prea bun(56p din 100) și nu știu cum pot sa mai recuperez materia, mai ales ca ma simt foarte nașpa ca ceilalți care au luat punctaje mai mare tot rad de mine. Ce sa fac?

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Daca nu vrei sa mergi mai departe pe domeniul asta, nu trebuie să-ți faci probleme. Trebuie sa fii foarte bun să poți să participi la un astfel de concurs, ce sa mai zic de punctaj. Nu trebuie să îți pese ce spun ceilalți. Pregătește-te daca vrei sa dai admiterea la o facultate și vei vedea când vei fi student că nu îți vei mai aduce aminte nici de vorbele celorlalți și probabil nici de ce ai învățat big grin

| explică (pentru WhiteLife):

Eu as vrea sa merg la Facultatea de Medicina, dar nu sunt sigur.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Akhen):

Pai, atunci te ajuta la admitere. Dar materia de chimia de clasa a XII-a nu mai intra la admitere. Și nu uita, că in facultate o sa faci, cred doar biochimia care are legătură cu chimia, in rest cam nimic happy

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru WhiteLife):

Știi cumva dacă chimia organica are vreo legătură cu cea anorganica?

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Akhen):

Are legătură acolo unde reacția implică o parte organica și una anorganica (reacțiile cu acizi, sau cele in care se formează saruri), dar la organica sunt cu totul alte reguli și legături. Sunt la facultatea de Farmacie și colegele care au învățat anorganica pentru admitere pur și simplu nu puteau înțelege organica, nici măcar lucrurile de baza și invers.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Cauta o carte de chimie pentru clasa VII sau VIII si invata de la inceput, fiecare element chimic, propietatile si reactiile lor.
Chimia nu-i grea, mai ales daca-ti place, dar ai nevoie sa o iei intr-o anumita ordine, ca sa o intelegi si sa fii in stare sa rezolvi reactii chimice cu acele elemente chimice.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează