anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Chiar ar putea topirea tuturor ghetarilor sa ridice nivelul oceanelor in asa masura incit sa acopere majoritatea uscatului? Sau ar fi mai degraba ca un pahar cu apa varsat intr-o piscina?

10 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
În fiecare an nivelul oceanelor crește cu 3 cm. Concluzia... murim înecați.
Pa, pa.

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Majoritatea uscatului este prea mult spus. Dar in cateva sute de ani unele orase ar putea deveni doar istorie. Ce se intampla din cauza poluarii si extinderii teritoriilor exploatate de om este intr-adevar grav, afecteaza ecosistemul si calitatea vietii oamenilor, insa unele presupuneri sunt exagerate si sa nu uitam ca universul, planeta, totul este oricum intr-o continua transformare. Poluarea a existat dintotdeauna si primele cauze au fost naturale.
Un film interesant, e drept ca nu interzis si socant cum scrie in titlu: http://www.220.ro/......KTmhJr3Es/

Răspuns utilizator avertizat
| Piticaaa a răspuns:

Vom trai si vom vedea...

Răspuns utilizator avertizat
| alessutz11 a răspuns:

Eu sper ca a doua varianta e cea adevarata... Am o viata inainte ce naiba, trebuie sa o traiesc, nu sa mi-o ia mama [natura].

| Neghinitza_8409 a răspuns:

Nu stiu daca sunt eu in masura sa iti dau raspunsul insa din ce stiu eu nivelul marii va creste cu cativa metri. Principala ingrijorare se datoreaza faptului ca o multime de orase importante se afla in apropierea unei mari/unui ocean.

| calin_6995 a răspuns:

Gheţarii reprezintă cel mai mare rezervor de apă dulce al Terrei, acoperind în total o regiune de mărimea Americii de Sud. În ultimul timp ei au început să se topească într-un ritm îngrijorător, fapt pus pe seama creşterii globale a temperaturii. După anii \’60, gheţarii montani au pierdut aproximativ 4000 km cubi de apă, un volum mai mare decât debitul anual al fluviilor Orinoco, Congo, Yangtze si Mississippi, luate împreună. Pierderea a fost de două ori mai mare în anii \’90. Se ştie că în regiunile polare şi în munţii înalţi sunt situaţi aproximativ 160. 000 de gheţari şi se presupune că până la un sfert din cei montani ar putea dispărea până în 2050, iar până în 2100 procentul s-ar putea ridica şi la 50%.

deci ar putea sa acopere uscatul, dar nu in, intregime.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

E cat se poate de adevarat nu te gandesti cat sunt de mari? mai ales ca 3 sferturi din Terra sun numai apa.trage si tu cocluzile.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Off!
Nu imi pot imagina cum ar putea fi acoperit pamantul de apa.
Daca e vorba de topirea tuturor ghetarilor ma gandesc cu groaza ca se poate intamla o nenorocire...cum sate si orase sunt inundate doar din cauza cresterii nivelului dunarii nu vreau sa imi imaginez ce poate insemna cresterea nivelului marilor si oceanelor!