anonim_4396
| Anonim întreabă:

Hey, de ceva timp nu pot retine nimic, nu pot fi deloc atenta la ora de fizica si chimie, am note excelente la toate materiile, dar la astea efectiv ma blochez, ce as putea face in legatura cu asta?

Răspuns Apreciat de Editori
| CRISTINAMIA a răspuns:

Nu poți avea la toate materiile note de 10… ideea e în felul următor: probabil ca aceste materii să nu prezinte un interes pentru tine de aceea nu te poți concentra.
Încearcă să te focusezi pe ceea ce crezi că te va ajuta în viitor sau pe materiile care te vor ajuta la facultate. Dacă te focusezi pe materiile ce nu prezintă interes pentru tine, le vei neglija pe celelalte și așa vei ajunge să pierzi interes pentru tot deoarece îți consumi prea multă energie și nu vei mai avea chef de nimic.

| Kendyamor a răspuns (pentru CRISTINAMIA):

Exact, miercuri o sa am test la fizica, si de asta incerc sa invat zilele astea, o sa ma axez pe aceste materii doar cand stiu ca o sa am vreunt test, caci nu vreau sa imi stresez psihicul fara rost.

6 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

In afara de a incerca sa intelegi logic nu prea vad ce ai a face! Ma si mir ca la fizica e problema de lucruri practice! Chimia nici eu n-am prea inteles-o.

| Kendyamor a răspuns (pentru Salontanul):

Inca din generala aveam problema cu materiile astea, cu siguranta imi voi muta profilul la filo anul viitor, sa ma pot axa pe ce imi place, acum sunt la tehnologic.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

In ce clasa esti?

| Jassmina a răspuns:

Va trebuii sa te focusezi pe citit cate un paragraf si inteles logic ce citesti, facand exercitii si probleme, ca sa intelegi procesul chimic sau fizic.

| dinaprilie a răspuns:

Hey, iti place fizica, chimia? Daca raspunsul este NU atunci nu te chinui. Fa in asa fel incat sa treci clasa la aceste doua materii si concentreza-te pe ce iti place. Daca vrei mai mult de atat, parerea mea ar fi ca sa incerci sa inveti in afara orelor de clasa in reprize de cate o jumatate de ora si sa cresti spre o ora treptat pe parcursul unei saptamani.

| Kendyamor a răspuns (pentru dinaprilie):

Asa am inceput sa gandesc, si sincer eu asa functionez, sunt buna la ce imi place, si cand ma pasioneaza ceva imi place sa ma axez pe acel ceva, o las mai moale, oricum, o sa incerc sa retin cat sa trec clasa.

| SmaraldAlbastru a răspuns:

Nu este ceva care să te atragă, să îți stârnească puțin curiozitatea. Este normal.
Axează-te pe ceea ce îți convine, iar la aceste materii învață mecanic câteva chestii, pentru a evita corijența.
Dacă aveai același interes pentru toate materiile ar fi fost ceva în neregulă cu tine.winking

| AlinTanase a răspuns:

Daca ai doar la aceste materii problema inseamna ca ora este plictisitoare si profesorul nu isi face treaba daca se intampla si la celelalte materii poate fi o cauza mai naspa precum o tumoare cerebrala