Este imposibil.
Pentru a se putea indeplini conditia de egalitate in cele doua randuri, suma numerelor ar trebui sa fie numar par (ceea ce nu este).
Nu este posibil dacă nu faci vreo șmecherie cu pătrățelele, adică dacă nu muți pătrățica lui 9 invers ca să devină 6, de exemplu. În asemenea caz soluția ar fi:
1 2 7 8
3 4 5 6
Daca suma de sus = suma de jos, atunci suma tuturor numerelor = 2 x suma de sus, deci e un numar par, suma de sus fiind numar intreg. Suma de sus + suma de jos = 19 + 20 = 39 care e numar impar, prin urmare problema nu are solutie.
Sau: Suma de sus + suma de jos = 19+20=39. Daca sumele ar fi egale atunci am avea suma de sus = suma de jos = 39/2=19.5. Suma de sus si suma de jos sunt numere intregi, deci nu pot fi egale cu 19.5 care nu e numar intreg si atunci problema nu are solutie.
Da, diseara o sa-i zic prietenului ca a gresit.
Am încercat și eu, dar nimic. Adică dacă pe o liniuță îți să 19, și pe cealălaltă îți dă 20, de unde se vrea să se egaleze, de unde mai luăm noi o sutime? În orice caz, nu dă. Așteptăm răspunsul prietenului.
Nu, el nu o stie, a zis ca nu s-a uitat la rezolvare pe Youtube ci doar la subiect, ca si el vrea sa-si bata capul intai, sa incerce singur.
Si dupa aia...o sa se uite cred mai in colo.
Eu unu nu vad solutia, daca suma tutoror celor 8 cifre e 39, nu e multiplu de 2, deci nu are cum sa dea suma egala adunate 4 si apoi celelalte patru separat.
Ca daca cumva s-ar potrivi pozitia cifrelor ca sa dea (Adica ce se cere in problema), suma totala a celor 8 trebuie sa dea un nr par.
**** e imposibil, am încercat toate combinațiile, ți-ai bătut oleacă joc de noi?
marniii întreabă: