| AlexDorinel a întrebat:

''tinerii din țările cu venituri mari cred într-o mică măsură în progresul economic. În aceste state, mai puțin de o treime dintre tinerii respondenți afirmă că, la vârsta maturității, copiii din zilele noastre vor avea o situație economică mai bună decât cea a părinților lor. ''

sursa:https://www.libertatea.ro/......ea-3849261

Credeti ca e adevarat? Adica 2/3 copii nu cred ca o vom duce mai bine decat o duc parintii nostri. Oare de ce?

9 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Nu o vom duce mai bine caci nivelu de trai pica continuu fara intoarcere peste tot in afara de China.
Ca sa o ducem mai bine si sa oprim caderea, trebuie schimbare de sistem global, capitalismul actual nu mai merge, si cum asta nu se va face, e f clar care e treaba.

Va trebui un socialism combinat cu un capitalism f bine gandit si ceva economie planificata.
Ptr ca supraproductia si altele au sufocat economiile lumii.

| Wr3nch a răspuns:

Pentru ca nu o vom face lol. Pe vremuri puteai cumpara apartament fara credit. Azi vomiti rate 30 de ani pentru 2-3 camere in o zona decenta.

| AlexDorinel explică (pentru Wr3nch):

Nu totul se refera la a avea apartament in Pipera și masina.))))

| AlexDorinel explică (pentru Wr3nch):

Dar sondajul e puțin înspăimântător, adică spune ca 70% o vor duce cel mult la fel de bine cum o duc parintii lor(deci mulți o vor duce chiar mai rau). Iar din restul de 30% nu știu ce sa zic.

| Wr3nch a răspuns (pentru AlexDorinel):

Un apartament decent in o zona din cluj e 120-150 de mii. Nimeni nu are genul asta de bani jos daca mama si tata nu e afacerist. Si pe vremea lui Ceasca erau rate, da nu in valuta si nu pe timp destul cat sa mori de n ori.

| AlexDorinel explică (pentru Wr3nch):

Da muta te tata în Kazahstan acolo cu 10000 euro în banii lor iti iei cel mai tare apartament.

| AlexDorinel explică (pentru Wr3nch):

"daca mama si tata nu e afacerist" Păi sunt o grămada))

| Lukasssz a răspuns:

Da, de aceea aleg sa merg in afara.

| gellalbie4ever a răspuns:

Acei 1 din 3 sunt de-obicei cei care nu știu să se întrețină sau au o problemă, gândește că dacă părinții o duc rău înseamnă că: ori e o problemă acolo, ori ei sunt problema! Nu sunt în stare să sine grijă de ei să se descurce sau NU VOR DELOC

De exemplu, un exemplu:
la mine o ducem nașpa fiindcă mama a făcut împrumut la bancă și nici nu știe ce e ăla împrumut și la ce bancă să își facă!? iar acum e îngropată a3a oară în datorii. pentru că: nu se putea opri prima dată trebuia sa fie de 3 ori știți ce mi-a zis ieri?
Că după ce termină aici de achitat se va mai duce pe la altă bancă să își deschidă cont fix același gen m-am consultat și da vrea sa își facă iarăși împrumut în p*m!

Eu nu-i plătesc. nimic. niciodată, vreodată.

La serviciu faza cu "in alta parte nu îți mai găsești sau găsești foarte greu " și "las ca vezi tu că tot aici te întorci"
Păi, nu că nu s-a întâmplat așa în ordinea asta și că nu e adevărat (pe jumătate.)
dar nici ea nu s-a zbătut, nu a interesat-o fix 20-35 de ani.
apropo, știti ca puteți face facultatea și la 40 de ani?

Eh, pe mama știi vorba aia din 10.000 trăiești!
da! tot așa o ține de după liceu când s-a lăsat de școala și mai departe...nici nu vreau să intru în detalii!?

Cum sa iasă cine știe ce dintr-o persoană cu astfel de părinți care ( nu în cazul meu) ar înțelege că așa e viața, fiindcă așa vede la părinți și nu vrea mai mult de atât sau mai rău vrea sau și mai puțin sau nu vrea să facă absolut nimic!
ca e mami și tati, asociația de nevoiași și îi dau ei din venitul lor de 500 de lei pe lună.
altfel? se ia la bătaie că trebuie să își cumpere fusta sa meargă pe plaja in p*m.nu, nu e ca și cum "nu " ar avea copil de crescut de educat, școala de terminat, da, doar de o vedea vreodată. ca nu merge așa cu banii ăștia:
Și de cafelutză și de fustițe și de mall și de prietene și de excursie și de telefon și de... in fine și de copilul ăsta. sa aibă grijă?