|

Bună, aş vrea să mă mut cu cea mai bună prietenă, dar părinţii mei nu concep încă ideea de a pleca de acasă şi spun mereu că ei ştiu cel mai bine când ar trebui să plec, ţin să precizez că am aproape 19 ani. Cănd le-am spus că vreau să îmi aleg singură ce as dori să fac pe viitor, au zis că nu ştiu să apreciez ce mi-au oferit până la vârsta asta şi cum că aş fi "rebelă". Chiar îmi doresc foarte mult să mă înţeleagă şi să accepte ceea ce îmi doresc, fără să se ajungă la ceartă sau la lucruri mai grave.

Cum aş putea să îi fac să înţeleagă că e mai bine aşa?

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Eu, ca mama cu 2 copii, le-am permis si chiar i-am sustinut sa ia singuri decizii si raspunderea faptelor lor. Ca atare, fii-miu a plecat la 19 ani de acasa, facandu-si viata lui, cu iubita lui.
Fata a plecat un pic mai tarziu, dar a plecat cand s-a simtit ea confortabila.
Tu esti mare, majora, si daca vrei sa pleci, fa-ti valiza si pleaca!
Prostia parintilor cu "nu apreciezi" ce-ti ofera ei, se va confirma/sau infirma, mai tarziu si cred ca ai dreptul sa vezi cum este sa traiesti pe picioarele tale.
Ia-ti valiza si pleaca de acasa unde vrei tu, ca parintii nu au cum sa te opreasca!
Dar gandeste-te cum si cu ce te intretii, ca de pleci, nu-i cale de intors si cerut bani de la ei sa te intretii, ar trebui deja sa ai ceva strans pentru depozitul de inchiriere al unei case, pentru prima luna de chirie in avans, pentru facturi de electrcitate si apa, pentru telefon, mancare, tarnsport samd.

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Eu tin cu ei. Tu te porti fix ca un copil de 12 ani de nu e in stare sa vada nimic decat ce vrea si punct. Incearca sa mai gandesti de ce nu vor sa te lase, la 19 ani ar trebui sa te duca capul sa-ti dai seama. Daca totusi nu, intreaba-i pe ei concret de ce nu te lasa, poate-ti mai deschid si tie ochii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cand ai sa ai banii si tai si ai sa poti sa te intretii singura atunci o sa faci ce vrei indiferent daca lor le place sau nu. Esti majora iti iei bagajelul si pleci

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sa te muti cu cea mai buna prietena? Ce dracu? Parintii ei nu le-ar convenii sa te ia si pe tine

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai 18 ani, vrei sa pleci de acasa? prespun ca vrei asta doar pentru distractie...dar na, ai nevoie de banii

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca te tine portofelul big grin le explici ca esti bine si iti permiti deci care e motivul de ingrijorare?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează