|

Buna.
Nu știu de unde sa incep stiu ca voi fi judecată si criticata. Am crescut fara tata de la varsta de doi anisori si cu mama pana la 12 ani cand a cunoscut pe cineva.
Am ramas cu bunica pana la 14 ani apoi m-a luat mama la ea, noi nu am avut o relatie buna niciodată, sa vorbim, întotdeauna ne-a reproșat faptul ca tatal nostru o batea si nu ii pasa de noi. In fine.
Am ajuns aici unde locuieste tatal meu vitreg, aici aveam un vecin de care m-am îndrăgostit desi el avea 30 ani ...am avut o relație pana a aflat mama, deoarecea plecam de la scoala.
Când stau acum si ma gândesc nu știu ce a fost in mintea mea.
A iesit un mare tămbălău si un mare scandal.
Dar am luptat si ne-am mutat împreună, insa a fost groaznic in primele luni avea o gelozie nejustificata pe care o are si acum, o ciuda, o ura fata de mine, ma lovea, trăgea de par, ma strângea de gat si apoi spune, dar ce asta e bataie?
Am continuat asa pentru ca il iubeam foarte mult.
El pleca la munca si sta doua săptămâni iar eu stau acasa si nu plec nici măcar la magazin.
Dar degeaba, ma suna si incepe gelozia, dar te deranjez? Dar ce p**** mea faci la telefonul ăla de nu merge sa te sun, pentru că uneori se mai intrerupe lumina, ce as putea sa fac?
Nu mai suport, nu mai rezist in situatia asta cu el.
Aici cred ca voi fi foarte judecata.
Am cunoscut pe cineva de câteva luni cu care vorbesc incontinuu si este alaturi de mine si ma sprijină sa fac ceea ce simt.
Vreau sa plec de aici dar cu mama nu ma înțeleg bine si mi-ar reproșa, mi-ar face viața un calvar si are si ea sot care nu ar accepta sa vin pe capul lor.
Chiar nu știu ce sa fac.
Puteti sa ma judecati, este greșeala mea pe care mi-o asum.

Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Buna! Îmi pare rău pentru situația ta. Având așa experiențe traumatizante în viața ta, desigur că te-ai agățat de primul om ce ți s-a părut a te înțelege și a te salva. A doua persoană te învață foarte bine, să pleci de la acel bărbat violent. Nici o femeie / fata, de fapt nici o ființă nu merită un așa tratament. Te-aș sfătui să te angajezi undeva ca să îți poți plăti o chirie într-o garsonieră, să îți poți continua liniștită scoala. Nu știu câți ani ai acum, dar dacă ești minoră și mama ta nu te mai primește, atunci trebuie să te descurci pe cont propriu. Există asociații ce te pot ajuta, telefonul copilului, dacacă ești încă un copil. Sunt soluții, trebuie doar să îți faci curaj. O viață ai, nu lăsa pe nimeni să o trăiască în locul tău. Nu lăsa tinerețea ta în mâinile nimănui! Nu renunta să visezi. Să ai vise mari ca să ajungi departe. Nu de judecata oamenilor trebuie să te preocupi, ci de propria ta viață, să o faci cât poți tu de frumoasă și liniștită. Copil drag, ai grijă de tine!

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Bună, ce varsta ai si unde esti? Nu esti in Romania? Ca ai spus vreau sa plec de aici, de unde de aici?

| a răspuns:

Singura chestie pe care poti sa o faci este sa te angajezi.Cat timp el este plecat oricum nu stie si sa iti strângi bani tai. Faza este că nici nu ar trebui să te temi de el in halul ala, poti chiar sa ii spui ca ce face nu e ok si poti sa mergi si la poliție.Idea e ca tu trebuie sa faci cumva rost de bani si sa iti închiriez ceva de care el sa nu stie si sa pleci, te muți singura iar daca te cauta sau amenința sa faci plângere la poliție. Avand in vedere situația din țară o sa fie cam greu sa faci asta acum dar poti sa iti calculezi totul din timp iar cand prinzi ocazia să o faci.
Trecând prin situația asta cu actualul nu cred ca vei vrea sa treci si cu viitorul, asa ca eu zic sa nu te grăbești si sa te arunci cu capul înainte. Daca tu vei pleca după cel cu care vorbesti nu vei face altceva decât sa ii dai apa la moara si dreptate actualului iubit si nu rezolvi nimic.Pe urma, nu ai de unde sa stii cum e respectivul la care te duci si poti sa cazi din lac in put.Tu trebuie sa te muți singura si sa te pui pe picioare iar daca cel cu care vorbesti chiar tine la tine te va sprijini si ajuta treptat si te va intelege.

| a răspuns:

Buna,

Personal cred ca nimeni nu are dreptul sa te judece.

Ai cautat fericirea si nu ai gasit-o acolo unde credeai.

Personal cred ca trebuie sa faci pasul sa pleci de la cel cu care esti acum. Asta nu e dragoste sau relatie.

Asa cum ai facut in trecut alegeri, cred ca e momentul sa o faci din nou.

| a răspuns:

Ceva trebuie sa faci.