| batranulintelept77 a întrebat:

Care vi se pare dvs. vârsta optimă pentru o primă relație?
Când ați avut dvs. prima relație? Regretați sau nu că a fost la vârsta respectivă?

17 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Depinde ce înțelegem prin relație. am avut primul sărut pe la 11 sau 12 ani dar n-aș zice că a fost relație deși îmi plăcea tipu respectiv și și el pe mine. ceva un piiic mai serios în sensul că am stat câteva luni și ne prezentam ca fiind un cuplu, ne afișam împreună etc am avut pe la 14 ani.
nu mi se pare nimic în neregulă să ai relație de la vârsta asta cât ai o limită și nu se ajunge la altceva. te înveți și formezi mai repede

| Naty1 a răspuns:

Treaba e un pic mai complicată si cu situația mea si cu relațiile in general.
Eu am avut prima "relație" și pupacit cam pe la 11/12 ani doar ca nu prea pot sa o iau in considerare având în vedere că eram o copilă ce voia mai mult sa aiba cu cine sa stea si sa vorbeasca decat altceva.Iar pe la 14/15 ani am început una serioasă (Da, imi pare rau si nu, nu recomand dar explic mai pe parcurs ce vreau sa zic.
Ideia e ca sunt de acord ca la 15/16 ani sa încerci sa iti faci o relație dar adolescentina cum s-ar zice si atat cat sa cunosti sexul opus. Daca începi o relație pe la varsta aia iar ea decurge normal (adică pupat, discuții, iesit la un suc) nu e nimic ieșit din comun.Ba chiar e benefic pentru a cunoaște si a experimenta sexul opus.Dar nu e ok sa începi să faci sex, sa te muți de acasa sa renunți la scoala si alte nebuni.Ci stric ce e ok sa faci atunci si ce stiu părinții si abia de la 18 ani in sus sa încerci sa cladesti ceva stabil si serios.

| Frank51 a răspuns:

Pentru prima relație mi se pare ok între 16 și 18. Un procent mic care tinde spre zero din acele relații vor dura toată viața. Pentru restul procentului relațiile care vor urma ar trebui să construiască niște principii și condiții pentru omul în cauză.

| raMLesS a răspuns:

De la 14-16 ani, depinde de persoana. Nu regret nimic, am prins experienta de mic.
Daca e vorba de ceva mai serios atunci de la un 20+.

| raMLesS a răspuns:

Ba tu stii ma cine sunt eu?
Ba tu vrei ma sa iti fur gagica si sa ramai singur, ia zii?

| LovedbyGrace a răspuns:

Cred că vârsta optimă pentru a avea o relație este cea la care ești pregătit pentru a întemeia o familie... ceea ce presupune calități precum o oarecare maturitate fizică și psihică sau stabilitate financiară. Aș mai adăuga o relație apropiată cu Dumnezeu, pentru că un om firesc, care nu se poate înfrâna de la nimic, care nu Îl pune pe Dumnezeu și apoi pe partener mai presus decât pe el însuși va ajunge la un moment dat povară în loc de binecuvântare, iar căsătoria în Domnul înseamnă un colțișor de Rai, deși vine la pachet cu greutățile specifice.

Prima mea "relație" a fost la 15 ani și regret și acum; eram atât de imatură...nu că acum nu aș fi, însă atunci credeam că totul este atât de inocent (și da, eu chiar intrasem în acea relație cu simțămintele cele mai curate, dar care au început mai apoi să îmi afecteze relația cu Dumnezeu), când lucrurile de cele mai multe ori nu stau chiar așa.
Dacă aș putea da timpul înapoi, nu aș mai începe o relație la acea vârstă și îi sfătuiesc pe adolescenți să nu se grăbească în privința acestui pas, ci mai degrabă să investească din tot ce înseamnă ei în relația lor cu Dumnezeu, care ca un Tată va purta de grijă celor ce se tem de Numele Lui.
O problemă majoră care ar trebui adusă în discuție este apropierea fizică, cea care în contextul unei perioade asaltate de hormoni în dezvoltarea tânărului, de multe ori culminează cu relațiile intime, iar în cazuri de și mai mare inconștiență cu sarcini nedorite și avorturi. Dar frica de Domnul este începutul înțelepciunii, cum spunea psalmistul David, iar apostolul Pavel afirma că dragostea este îndelung răbdătoare. Da, dragostea așteaptă până la căsătorie, dragostea de Dumnezeu și dragostea de aproape (în această situație, omul care îți este pe pământ cel mai bun și cel mai sfânt).

| AlexValentinn a răspuns (pentru LovedbyGrace):

Ce te-a facut sa fii asa apropiata de Dumnezeu? Asa ai fost invatata in familie sau ai trecut prin chestii si ti-ai gasit refugiu in Dumnezeu?

| LovedbyGrace a răspuns (pentru AlexValentinn):

Nu sunt așa apropiată de Dumnezeu cum ar trebui...dar ceea ce sunt acum sunt mai degrabă pentru că "am trecut prin chestii". Am o viață atipică, care a fost așa pentru mine începând cu vârsta de 12 ani...și am trăit lucruri care mă fac, nici dacă mi-aș dori, să nu pot renunța la Hristos, pentru că am înțeles că El este viu și că este Dragoste.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Vad ca te dai baietas de treaba care respecta femeile...cu silent ce s-a intamplat de tot te injura pe site? Asa baietas bun ai fost si cu ea?

| naibastiesialtceva a răspuns:

Varsta optima ar fi 24 de ani.

| apoIIo a răspuns:

Eu cred ca nu exista o varsta optima potrivita pentru o prima relatie. Dupa parerea mea, o relatie poate fi formata la orice varsta atata timp cat constientizezi cu adevarat in ce consta o relatie, cand stii cu adevarat ce vrei de la o relatie si in care aceasta nu te poate influenta sa te abati de la anumite evenimente sau obligatii foarte importante pentru tine, de exemplu invatatul sau scoala in general.

| OldSoul1997onur a răspuns:

Prima și ultima oară altcineva nu-i poate lua locul tot restul vieți mele Absolut Niciodată dar Niciodată pană la ultima mea suflare pe pământul Asta ia va rămâne ia doar ia in tot deauna ia Numa ia mereu va fi doar ia orice s-ar întâmpla orice ar fi pe primul loc înainte la orice și oricine la asta la vârsta de 23 atunci când am văzut-o pentru prima oară cu pungă de forneti in mâna și o mâna fracturată avea era Nervoasă da eu deja eram ca un ekler pe uscat și nu mai știam ce sa zic cum sâ reacționez am eram scandură aveam și o geacă pe mine era transpirată tot nici mersul meu nu mai era normla )))) nu știam cum sa merg măcar aveam niște emoții de nu mai știam pe ce planeta sunt ia este cu Adevărată tot ce am pe ia o iubesc mai mult ca Oricine și orice pe pământul asta nimeni nu-i poate lua locul vreodată in viața mea in inima mea in sufletul meu in memoria mea ia este început și sfârșitul la tot pentru mine o iubesc cu Adevărată din toată inima mea și tor sufletul meu ori unde merg am poza ei cu mine in buzunar și îmi încep ziua fericirea ei sănătatea ei și siguranța ei este Absolut totul pentru mine

| raMLesS a răspuns (pentru OldSoul1997onur):

Taci dreacu ma ca daca te baga vreo bunaciune in seama sa vezi cum iti iese din cap.
Invata sa scrii macar, nu am inteles nimic din ce ai zis.

| Lizuca1234 a răspuns (pentru OldSoul1997onur):

Ne-am adunat tot satul sa intelegem ce ai scris aici, i-am chemat si pe aia din oras si tot nu am reusit. esti doar indragostit/obsedat... get help

| AlexValentinn a răspuns:

Varsta optima nu e batuta in cuie. La fiecare este diferita. Cel mai bine este sa faci orice chestie cand simti tu ca vrei sa o faci fara sa te iei dupa x si y.

| Tify a răspuns:

Prima relatie de la 13 la 17 ani a fost. Frumoasa. Nu regret.

| asasin12des a răspuns:

Depinde de persoane 14 la fete
15-16 la baieti (va maturizati mai greu)