|

Deci cum să îmi dispară lenea? Incerc sa învat, dar apoi vreau sa stau pe telefon ori sa dorm și las baltă învățatul. Cum pot scăpa de acest obicei?

7 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Mda, si eu sufar de aceasta boala (cronica as putea zice) laughing
Imi este foarte greu pana ma apuc. Dupa ce imi formez un ritm chiar imi este ceva mai usor, chiar foarte usor as putea spune dar pana ma dau jos din pat dureaza... mult cateodata.

Sfatul meu ar fi sa deshizi cartile si sa incepi. E crunt inceputul dar dupa te obisnuiesti.

Alt mod ar fi sa stabilesti un anumit numar de ore pe care o sa-l investesti garantat in fiecare zi. De exemplu 3 ore (pot sa fie si mai multe) in fiecare zi este un numar ce functioneaza pentru mine.
Ma gandesc ca ar fi un film seara laughing

Tot din experienta mea pot spune ca 4 ore de invatat optim valoreaza mai mult decat 10 ore de invatat superficial (copiat din bareme sau cu romanii au talent in fundal).

Daca vrei sa faci ceva bine atunci concentreaza-te doar pe un lucru la un moment dat si daca vrei muzica asculta ceva fara versuri (adica numai beats sau sunete din natura) caci de multe ori o sa iti folosesti din resurse pentru a intelege cuvintele din cantece (chiar daca vrei sau nu vrei).

Cam atat, bafta! De fapt mai e ceva! Seteaza niste recompense pentru tine. De exemplu daca invat in fiecare zi cate 2 ore in week-end am voie sa ma uit la 6 episoade din serialul asta smecher. Daca nu atunci nu te uiti si pastrezi pentru saptamana viitoare.

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Te rogi la Dumnezeu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Încearcă să lași deoparte telefonul.
Fixează-ți prioritățile și încearcă să le îndeplinești.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poți dacă nu te forțezi.
Dacă te apucă somnul dormi.
Iar pentru activitatea pe telefon și învățat alocă timp separat.
Dacă știi de exemplu că de la 19 la 20 ai alocat pentru telefon, faci asta atunci.
Sau îți propui, 30 de minute învățat, 30 pe telefon, dar să respecți strict. Merge și așa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dimineata intre 9-12 este cel mai recomandat sa inveti. Randamentul si cheful sunt la maxim in acel interval, apoi scade drastic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Fa-tu timp și pentru joaca și pentru învățat. Consider ca trebuie sa ai un program bind organizat pentru ca dacă înveți bine vei avea un viitor. Trebuie sa găsesti câteva modalități ca să înveți :pune câte un biscuite la câte o pagina pe care o ai de învăț. Nu pune mai mult de patru ca să nu îți vina rău. După ce termini de învățat pagina respectiva te poți reccompena. După ce înveți o pagina, încearcă sa iei o pauza de 15 minute sa stai pe telefon. Trebuie sa te gândești ca trebuie sa înveți, dar ca mișcare și sa fii echilibrata deoarece asa poți învata mai ușor. Succes!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Instaleaza-ti programe care sa-ti limiteze timpul de stat pe telefon, ia-o incet incet... Gandeste-te unde ajungi in ritmul asta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează