|

Salut. Am si eu o problema familiala. Tatal meu, a fost supus unui ordin de restrictie timp de 5 zile. La expirarea acestuia, mama si bunica s-au dus la procuratura, mi-a zis ca totul este bine, cand vad ca ma suna tata si imi spune ca, timp de 3 luni de zile nu mai are voie sa se apropie de locuinta. In acel moment am facut scandal, pentru ca nu e drept ce se intampla. A gresit, recunosc, dar nu trebuia supus unor asemenea lucruri. Mama nu si-a retras plangerea si procurorul a decis. Ce pot sa fac eu in situatia asta? Am numai 19 ani si ma doare sa nu-l vad pe tata acasa, plus de asta nu o mai suport deloc pe mama si nici pe bunici. Mama cu bunicii ma ameninta ca daca mai fac asa, imi fac si mie la fel! Pe ce motiv?
A, ca ii adresez cuvinte jignitoare mamei asta e altceva, am tot dreptul pentru ca este "mama" mea. As putea oricand sa le fac rau pentru toate cele spuse dar n-am sa o fac, pentru ca nu-mi sta in fire! Va rog, daca ati întampinat cazuri de genul sa ma ajutați!

11 răspunsuri:
| a răspuns:

De ce trebuie sa o jignesti? Probabil ca tata iti tinea partea si acum iti vine greu fara el.
Eu ti-as fi dat si tie ordin de restrictie, față de maica-ta.

| a răspuns:

Esti majora! Ia-ti viat in maini si pleaca de acasa! Altfel, adresarea de cuvinte urate dovedeste proasta crestere si, probabil, educatia data de tatal tau. In aceasta situatie iti meriti soarta. N-ai nici un singur drept sa te adresezi urat parintilor. Ei te-au facut, crescut si educat pe tine nu tu pe ei.

| a răspuns:

Ai 19 ani si ar trebui sa-ti folosesti creierul ala, inainte sa faci scandal! S-a impus o restrictie din cazau violentei probabil, iar tu nu ai nici un drept sa comentezi sau sa faci scandal.
Esti major si poti sa pleci de acasa, sa te muti singur, nu sa stai in carca mamei si a bunicilor/
Iar pe taica-tu poti sa-l intalnesti si pe strada, ca nu-i musai sa vina in casa unde se comporta inuman si a primit restrictie.
Nu ai nici un drept sa-ti jignesti mama, iar pentru lucrul asta esti un porc, fiindca asa ceva NU faci niciodata mamei, care ti-a dat viata si te-a crescut.
Sincer, daca as fi in locul ei, ti-as trage doua palme peste gura spurcata si ti-as arunca hainele in strada, sa pleci cu Dumnezeu, de la usa ei.
Nu trebuie sa te suporte nimeni si nici tu sa suporti pe altii, asa ca, ia-ti baiete valiza si cara-te!

| explică (pentru Annastassia):

Decat sa scrii niste porcarii mai bine nu mai scriai. Bai fetito, tu esti constienta ca n am nevoie de nimeni, din cauza mamei am pierdut 2 ani de liceu, tocmai anul acesta termin. Unde ai vrea tu sa ma duc in situatia asta fara un loc de munca si cu studiile neincheiate. Gandeste fetito inainte sa scoti pe gura numai aberatii. Daca era in locul meu era altfel, mie mi se pare o nedreptate, atata tot. Nu a maltratat si agresat pe nimeni.

| a răspuns:

NU e nevoie sa jignesti pe nimeni!
Nici pe tata, nici bunicii, nici mama,
Voi stiti ce se intampla in casa la voi.Nimeni nu judeca pe nimeni,
In situatia ta mergi unde te simti cel mai mare confort, te muti la tata! Penru ca ma gandesc ca sta undeva.
Nu ai nici un drept sa jignesti pe cineva, mai ales pe mama ta.
Vei intelege cand vei creste.

| a răspuns:

Dacă a primit ordin de restricție a facut ceva nasol, pentru ca la noi in tara se dau greu ordinele astea la oameni de rand.Tu trebuie sa conștientizeze că mama si bunica ta au procedat corect si chiar le felicit pentru ca prin asta incurajaza si restul persoanelor cu probleme sa faca acelaș lucru si asta nu poate duce decât înspre bine.
Dacă mama ta are anumite probleme, e exagerată cum zici tu sau a facut ceva neconvenient tatal tau era liber sa plece si sa te ia si pe tine cu el nu sa o snopeasca cu bătaia ca nu are el drept de viata si de moarte asupra cuiva.
Ca ii adresezi cuvinte jignitoare sin nou este urat din partea ta, fix pentru ca e mama ta ar trebui să o respecți. Daca exista ceva ce nu iti convine esti liber sa pleci la tatal tau in cel mai scurt timp, dar cred ca pe cârcă mamei e mai bine ca probabil tatal tau e un pierde vara sau din contra nu o sa te tina ca pe un trantor.

| a răspuns:

Pai bah, daca nu-ti mai place unde stai, ia-o din loc si du-te sa stai cu taica-tu, sau singur. Ai 19 ani, nu te poate obliga nimeni sa stai intr-un loc sau altul. Esti major, descurca-te singur, asa scapi si tu de ei, si ei de tine.

| a răspuns:

《ca ii adresez cuvinte jignitoare mamei asta e altceva, am tot dreptul pentru ca este "mama" mea》... cu gândirea asta meritai tu sa fi pedepsita.

| a răspuns:

- Ce faci ca să nu te mai bată măta?
- O bați tu pe ea!
După care primești și tu ordin de restricție și te muți la tactu!

| a răspuns:

Stii ca ai 19 ani si poti sa te muti de-acasa? sa-ti gasesti un loc de munca si sa-ti formezi viata ta?
Invata sa vorbesti cu parintii tai, stii ca tatal tau a gresit dar nu intelegi de ce mama ta se poarta asa? Poate ar trebui sa vorbesti cu ea despre asta si sa o intelegi si tu. Vrei sa te intalnesti cu tatal tau totusi? desi exista ordinul asta? atunci suna-l. In loc sa dai vina pe persoana care te-a nascut si a incercat sa te creasca pana acum, mai bine invata compasiunea.

| a răspuns:

Nu cred că maică-ta a pus ordin de restricție de placere,poate sunt unele lucruri pe care nu le știi si nu ai avea de ce să-ți jignesti mama,ea a stat să te nască, sa te crească iar acest"drept de înjurare" nu există.
Noi ne facem ca stim de ce de exemplu divorțează părinți sau uite, pun ordin de restricție. Poate exista violență, violuri, sau 100 de lucruri pe care creierul nostru de adolescenți nu le poate înțelege.
Ai 19 ani, poți pleca liniștită.
Toate cele bune si ai grija de tine!