Întrebare recomandată |

Buna TPU! Sunt foarte dezamăgită, părinții mei refuză sa-mi ia un caine. Mentionez ca traiesc la curte si am loc special pentru caine, de asemenea, am strans deja bani pentru el am vorbit cu ei am adus în discuție toate argumentele pro și contra. Am foarte mult timp sa am grija de el, am si o pisică, 4 Păsări și 2 Pești. N-a fost zi cand pisica nu aveau ce manca sau bea le îngrijesc foarte bine si pisica mai mult sta afara. Remarc faptul că ei nu mai doresc caine de cand cîinele lor a fost otrăvit, cum pot sa-i conving? Cum pot sa-i ajut? Ce pot sa fac ca sa dorească caine?
Va rog dau FUNDITA!

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Wow, ai multe animale de companie...
Eu îți spun sincer, am convins o rudă sa-mi dea cadou de ziua mea, un câine.
Dar nu i-am anunțat pe părinți. Ai mei nu au reacționat rău, chiar a mers treaba și acum mă bucur de propriul cățel?

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca ei considera ca e mai bine fara caine asta e, nu prea ai ce face.
Si au un argument bun asta cu otravitul, daca il cumperi te atasezi de el si acelasi psihopat il otraveste si pe acesta?
Intotdeauna sa asculti de cei mai maturi decat tine, parintii tai iti vor binele!

| a răspuns:

Depinde ce rasă de câine le-ai spus că îți doresti.
Poate că se tem că acesta le va putea crea probleme (le va ataca păsările, pisica etc)

| a răspuns (pentru floresdemayo):

Cainele trebuie crescut de mic pe langa aceste animale...

| a răspuns (pentru CristianAlbert2):

Nu a zis că își va cumpăra un cățel matur. Normal că unul mic. Dar chiar si cei mici au instinctul de a mușca, de a roade, ori de a distruge lucruri. Ține și de năravul câinelui.
Am in casă un papagal, e marele Alexandru, l-am primit când pudelul meu (blând, din fire). avea deja 6 ani.Nu au treaba unul cu altul, nu sunt nici prieteni, dar nici dușmani.Fiecare își vede de viața lui.

| a răspuns:

Nimic, asculta de parinti si nu-i mai stresa atat.

| a răspuns:

Înainte să "nu iti mai stresezi părinții " si sa " ii asculți ca ei stiu mai bine " (cum am mai vazut prin comentarii ) trebuie sa te gândești că vei ajunge la vârsta la care vei fi nevoită să iei decizii singura iar părinții nu mai pot decide in locul tau.
Apoi sa te gândești că, la fel ca tine, si părinții tăi sunt oameni care pot greși si le este si lor frica de anumite lucruri (ideal e sa nu ii judecăm pentru asta).
După aceia sa le iei in considerare parerile, ai deja destul de multe animale, ai nevoie de un caine? Dacă ai curte si esti capabilă să îl ti in viata nu înseamnă că vor avea toate condițiile, punând la socoteală și varianta unei alte otrăvirii. Câinele trebuie dus la veterinar, dresat, plimbat (in curte nu va fi capabil să învețe să socializeze, în condițiile în care ar iesi in strada din greșală, iti poti asuma ce va face? Aici nu spun doar de faptul că ar putea musca, dar ar putea strica porți, rupe flori etc).
Ar trebui să vorbești si cu vecinii, un pui va plânge după mama lui, va crește și va latră la pereți la 2 noaptea, ar putea săpa sub garduri si sa ajunga sa distrugă ceva la vecini. Nu trebuie sa le ceri voie, trebuie sa afli daca i-ar deranja doar ( sa nu de repete întâmplarea).
Un caine cumparat e mai greu acceptat decât un caine primit sau adoptat. E psihologie, avem grija de el, nu il achiziționăm. Trebuie să fie neapărat de rasa? Daca vrei neaparat un caine de rasa, fa ochii frumosi si vezi ce se intampla. Dacă vrei un nou suflet in familie perseverează!
Trebuie să mai sti si ca se va strecura si idea: noi băgăm bani dar nu scoatem nimic. Câinele trebuie hrănit și dus la veterinar, ai bani sa il cumperi, dar vei munci tu pentru ce va trebui după sau părinții tăi? Un porc in plus e mâncare pe masa in plus, câinele nu aduce beneficii exacte sau logice.
Ce as face eu in locul tau? As cauta un caine de adoptat, sa le prezint minunea, as discuta despre ce spun vecinii, m-as interesa de costurile pentru veterinar si as strânge bani (un om responsabil e mult mai bine vazut) si in cele din urmă le-as pune teoriile mele pe masa.
Adica: de ce vreau un caine, cum ma ajuta la dezvoltarea psihica, cat de dor imi e de celălat (merge mereu) si ce le promit in schimb. ( câinele va sta pe scările de la intrare si va lasa par, va murdări usa si va plânge sa primească atentie. Eu pot promite ca spăl săptămânal usa de la intrare, voi matură zilnic scările si voi iesi mai des la soare ). Gândește-te la tot.
Eu iti urez bafta si sper sa te fi ajutat!

| a răspuns:

Unii parinti nu doresc un animal iar din pacate tu locuiesti cu ei si nu potirisca sa aduci un caine deoarece este un risc mare sa ajunga abandonat, poti persista cu aceasta intrebare parintilor tai iar poate vor ceda si vor accepta, te rog adu un caine doar cu acordul parintilor pentru a evita riscul unui abandon asupra animalului