| Maria3458 a întrebat:

Buna, am o intrebare. O cunostinta care avea un credit ma avea pe mine trecuta la contacte. Acesta a decedat si cei de la banca m-au contactat, pot sa am un risc ca sunt trecuta acolo?

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca nu esti codebitor sau garant in contractul de credit atunci n-ai nici un risc.

| darrio2007 a răspuns:

Nu. Daca nu te-ai pus girant la persoana respectiva.

| Violleta2022 a răspuns:

Daca cunostinta te-a trecut in testament si ti-a lasat mostenirea, atunci iti lasa si datorile.
vezi ce semnezi, ca odata cu mostenirea ii platetsi si datoriile.
daca nu esti sigura, ia hartiile si mergi sa te consuli cu un avocat, dar nu semna nimic, pana nu aflii despre ce este vorba.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dta erai trecută la contacte ca persoană care o cunoșteai sau ai semnat ca garant? Dacă nu ai semnat asta, nu are cu să îți ceară bani.

| Maria3458 explică (pentru sadrian46):

Ca persoana de contact

| ziftode a răspuns:

Da nu ai semnat ca girant sau ca, codebitor, atunci nu ai nici un risc... DIN PARTEA BANCII SI NUMAI DIN PARTEA BANCII!
daca esti trecuta ca persoana de contact si esti sunata, atunci e foarte clar ca persoana care are creditul "s-a dat la fund", nu a mai platit creditul si nu mai raspunde la telefoanele bancii

din pacate, totusi ai un risc, daca persoana respectiva chiar s-a dat la fund si nu mai are deloc de gand sa mai plateasca creditul, atunci mai devreme sau mai tarziu creditul v-a ajunge la o firma de recuperari, care s-ar putea sa te contacteze pe tine si sa nu fie prea placut, adica sa te ia tare si chiar cu amenintari, ca sa gaseasca persoana care are creditul

ce poti face:
1. incearca sa vorbesti cu pesoana respectiva si sa o intrebi ce crede ca ar trebui sa faci cand scenariul de sus o sa se intample (si cred sincer ca o sa se intample)
2. nu mai poti sa dai de persoana respectiva, nici tu, atunci eu mi-as instala o aplicatie de inregistarat convorbirile telefonice si la prima amenintare, oricat de mica m-as duce la politie
in functie de firma, sunt unele care respecta legea, dar sunt altele care chiar angajeaza batausi si infractori, pentru ca se castiga foarte multi bani daca reusesc sa recupereze ceva, cum, simplu:

directorul bancii isi face firma de recuperare, dupa care vinde creditele nerecuperate, respectivei firme cu o valoare de gen 10% din valoarea reala (legea ii permite sa faca asta fara acceptul creditorului), dupa care, daca a vandut 100 de credite si recupereaza 30-40, poate sa iti ia si de 100 de ori valoarea "investita" )

sper ca ti-am descris tot fenomenul si intelegi cum sa te aperi, iar dupa prima amenintare, e posibil ca politia sa zica, ca inregistrari cu telefonul nu sunt recunoscute, moment in care ar trebui sa te duci la un avocat si sa obtii solutii OMOLOGATE de inregistrare (care vor fi recunoscute de politie si eventual, justitite)

| ziftode a răspuns (pentru ziftode):

PS pe langa amenintare, mai pot fi telefoane repetate (fara amenintare), dar care de asemenea sunt caz de politie, se numeste hartuire!

| Maria3458 explică (pentru ziftode):

Sunt persoana de contact dar nu are girant si familia lui va achita creditul mostenitorii in principiu.

| Maria3458 explică (pentru ziftode):

Multumesc tuturor