Întrebare recomandată | Nushcenumesapun1 a întrebat:

Deci...urmează să merg la facultate la București și eu nu sunt obisnuit cu orașele mari(stiu, țăran vine în capitală, nu mă judecați) și mă interesează si pe mine detalii despre transportul în comun. Am intrat pe siteul celor de la STB si mi-am descărcat info TB, am văzut că pot sa calculez rutele, sa imi spună ce sa iau /la ce ore ca sa ajung din punctul A în punctul B dar nu stiu cum e cu modalitatea de plata. Am vazut ca pot sa plătesc online dar cum dovedesc plata? Trebuie sa iau biletul de undeva sau ceva de genul? Si imi trebuie bilet pentru fiecare mijloc de transport în comun (metrou, tramvai, troleu, etc) sau iau unul si e pentru tot ce tine de STB?

Răspuns Câştigător
| Zuzu1991 a răspuns:

1. info stb NU contine metrorex... Buciurestiul e mult mai mare decat orice alt oras din Romania, si cand spun mult mai mare, vreau sa spun ca faci 1h+ cu tot cu metrou intre doua puncte cat de cat spre margine, spre deosebire de alte Orase unde in 5 statii de autobuz ai ajuns de la gara in centru
info stb e bun numai sa vezi cand vine autobuzul in statie
deci uita de info STB si foloseste google maps, care stie de transportul in comun, inclusiv metro (chiar daca mai mananca rahat si se updateaza in dodii, de gen a fost un an si ceva inlocuit 101 cu 102 care avea un traseu mult mai lung, si acum tranvaiul 1 merge pe ruta la tramvai 10)
2. plata se face in 3 feluri: sms, primesti o confirmare si aia e dovada de plata, card bancar... NU stiu cum se face dovada de plata (sorry), dar presupun ca nu te lasa cu ochii in soare, odata platit iti au numele, datele cardului etc.
solutia principala e cu card stb, care costa vreo 5 lei (cardul) si apoi bagi bani in el la ghisee care sunt prin statii mai rasarite, si pe care il poti face si pe numele tau si apoi sa iti bagi bani in el on-line prin card bancar (nu mai stiu adresa)

insa principalul mijloc de transport e metroul, care e MUUUULT mai rapid ca restul, iar acolo primesti niste cartele magnetice care costa 5 lei 2 calatorii sau 20lei 10 calatorii (cartela e din carton, nu din plastic, cu NFC, ca aia de la stb)

| Nushcenumesapun1 explică (pentru Zuzu1991):

Si de unde fac rost de card STB?

| Zuzu1991 a răspuns (pentru Nushcenumesapun1):

De la orice ghiseu unde poti sa il si incarci

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Nushcenumesapun1):

Te duci la chioscul de bilete si cumperi card stb cu calatorii te va costa 50 sau 100 lei. pe toate liniile in afara de metrou, la metrou un abonament cu 60 de calatorii este 70 lei.

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Du-te si tu intr-un orasel mic ca Galati sau Braila, ca au si aia facultati si nu iti va mai fii frica de nimic. In plus, viata si chiria acolo nu sunt atat de mari ca-n Bucuresti.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Mergi cu metroul. Este cel mai simplu. Te duci acolo la casa și ceri 2 călătorii ( 5lei)
Când cobori la metrou bagi cartela, se deschid usile și cobori.
Uita te pe Metrorex sa vezi harta.
E mult mai simplu cu metroul.
Cu RATB mergi greu. Se mișcă greu, e aglomerat.
Dacă ai întrebări, îmi poți scrie in privat. Și eu stau in București, dar nu sunt de aici. Am trecut și eu prin ce treci tu