Întrebare recomandată |

Salutare!Locuiesc in Anglia alaturi de parintii mei.

La vara doresc sa ma intorc in tara, neinsotit de catre ei si din ce stiu, am nevoie de o procura si un insotitor de zbor. Care sunt demersurile pentru a obtine o procura in pasi simplii?Multumesc de ajutor!

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Călătoria cu însoțitorul de bord
Copilul poate călători cu avionul cu un însoțitor ce va fi certificat printr-un act notarial de către părinți sau tutorele legal. Acest certificat trebuie să fie înregistrat în prezența ambilor părinți. Copilul trebuie să aibă un document de identitate valid (pașaport sau carte de identitate), certificatul de naștere nefiind acceptat de către autoritățile de frontieră.

Călătoria fără însoțitorul de bord
Potrivit legislației române (legea nr. 248 din 2005 referitoare la libera circulație a cetățenilor români în străinătate), cetățenii români sub 18 ani pot călători în străinătate numai însoțiți de către ambii părinți sau de către un singur părinte/adult, și având asupra lor documentele necesare (carte de identitate sau pașaport, declarație notarială din partea părintelui ce nu va efectua călătoria, precum și cazierul judiciar la adultului însoțitor, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinți).

Companiile aeriene low-cost
Companiile aeriene low-cost nu permit unui copil să călătorească fără supravegherea unui adult. Fiecare companie aeriană stabilește normele privind călătoria copiilor neînsoțiți. Vă recomandăm să verificați termenii și condițiile specifice fiecărei companii aeriene înainte de a efectua o rezervare pentru călătoria unui minor.
Reguli de călătorie a minorilor pentru companiile low-cost:

Ryanair - nu este permisă călătoria minorilor neînsoțiți.
Wizz Air - nu este permisă călătoria minorilor neînsoțiți.
Blue Air - pentru situațiile în care se dorește efectuarea unei călătorii de către minori neînsoțiți, compania aeriană pune la dispoziția pasagerilor săi serviciul special de însoțire a minorilor, contra unei taxe speciale. Minorul va fi însoțit pe durata călătoriei de un reprezentant al companiei.

Londra
Plecare din Bucureşti
de la 50 EUR

Companii...2008 - 2233 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru CatalinGti):

Deci, prin urmare, totul cade datorita legii din Romania, ca daca esti sub 18 ani, nu poti calatorii fara amandoi parintii, doar fara unul. Nasol.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru IonelManoliu):

Pai si nu-i normal? adolescentii nu gandesc ca oamenii maturi.
Cum sa-i lasi singuri sa zboare.
Fuge de-acasa, ia avionu catre Germania, si acolo il fura tiganii. Si nu mai stiu al lor nimic de el. laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

La notariat se pot face împuternicirea unei persoane care să devină tutorele tău legal. Acesta va răspunde de tine până când vei fi din nou la părinții tăi, bunici, rude; până când te vor prelua aceștia. Trebuie să fie notari și în Anglia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează