| lucidor20 a întrebat:

Buna. Beneficiez de indemnizatie de insotitor pentru baiatul meu de 48 ani care are handicap de gradul 1 si doresc sa fie platita in contul meu bancar. Cei de la primarie au refuzat cererea care trebuia semnata de baiatul meu, dar din pacate nu stie sa scrie si sa citeasca deloc. Au spus ca nu se poate daca el nu semneaza cererea. Trebuie sa merg 10 km pana la primarie si nu exista transport public. Ce temei legal au ca sa-mi respinga cererea?
Si ce pot face ca sa-mi transfer indemnizatia de insotior pe card?

Răspuns Câştigător
| romeo78 a răspuns:

În primul rând este vorba de tipul de handicap trecut și mai ales dacă în decizia definitivă a gradului de handicap este trecut că persoana cu handicap este dependentă de un însoțitor total. Altfel, dacă în certificatul de handicap se specifică că dependența este dată doar de incapacitatea de îngrijire, da trebuie prezența persoanei cu handicap pentru a semna hârtiile de încuviințare.
Dar, puteți merge la tribunal și obține o cerere de împuternicire la toate instituțiile statului, inclusiv la banca unde doriți să vi se depună banii. Nu costă mult la tribunal și nu aveți nevoie de avocat. La registratura judecătoriei obțineți toate informațiile.

| lucidor20 explică (pentru romeo78):

Multumesc frumos pentru raspuns. O sa incerc sfatul dvs. O zi buna.

6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cum adica ce temei legal? Copilul tau e un adult. Ce vrei acum sa ii furi banii?

| Simpatic a răspuns (pentru anonim_4396):

Dar a spus ca baiatul are handicap, si din cate inteleg e hadicap psihic, deci oricum el nu stie ce sa faca cu banii, cum sa-i administreze etc ci insotitotul sau trebuie sa faca acest lucru

| romeo78 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce vă place unora să vă băgați ca musca în ra...t! Dacă tăceai filozof rămâneai, analfabet funcțional ce ești!

| Dintrebare a răspuns:

Buna, imi pare rau ca ati avut experienta asta cu niste functionari idioti. Eu zic ca aveti doua variante. Ori faceti o imputernicire notariala prin care se se specifice ca puteti semna in locul lui, ori mergeti cu cererea semnata si le spuneti ca e semnata de copil.

| lucidor20 explică (pentru Dintrebare):

Multumesc pentru raspuns.