| BugaciuDumitrel a întrebat:

Buna, ce autovehicule pot conduce cu categoria AM? Sunt acele masinute de 16 ani care au 4 kw, respectiv 5 CP si aproximativ toti vanzatorii de pe olx sau site-uri de genul spun ca pot conduce cu aceasta categorie masinutele astea. Intrebarea este, legal, pot conduce cu categoria aceasta de permis aceste tipuri de autovehicule?

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu poti conduce cu categoria AM nici o masina dar unele foarte mici le poti conduce cu categoria B1, se poate obtine tot de la 16 ani ca si AM si daca obtii B1 ai si categoria AM.

| BugaciuDumitrel explică (pentru Ioandelasal):

Bun as vrea sa stiu masinutile de 4 w si de 5c am voie cu categoria AM

| Ioandelasal a răspuns (pentru BugaciuDumitrel):

Uita-te la caracteristicile tehnice.
In categoria AM se incadreaza si cvadriciclurile usoare.
„21. moped - autovehicul care face parte din categoria mopedelor potrivit Regulamentului (UE) nr. 168/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 15 ianuarie 2013. Este asimilat mopedului cvadriciclul uşor, astfel cum este prevăzut în Regulamentul (UE) nr. 168/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 15 ianuarie 2013;
Conform Ordinului nr.211/2003, cu modificările şi completările ulterioare, citez:
"6. Categoria L6e - cvadricicluri uşoare, respectiv vehicule cu 4 roţi a căror masă la gol este de cel mult 350 kg, exclusiv masa acumulatorilor în cazul vehiculelor cu tracţiune electrică, având viteza maximă constructivă de cel mult 45 km/h şi echipate cu un motor:
a) cu o cilindree de cel mult 50 cmc dacă este un motor cu ardere internă cu aprindere prin scânteie, sau
b) cu o putere maximă netă de cel mult 4 kW dacă este un alt motor cu ardere internă, sau
c) cu o putere nominală continuă maximă de cel mult 4 kW dacă este un motor electric."