| GiuliaRenatta a întrebat:

Buna TPU. Sunt intr-o situație destul de urâta, sunt foarte disperata și îmi este foarte frica. Eu am rămas doar cu fratele meu mai mic și cu tata, mama noastră a murit. Tatal meu a luat-o razna. Mai mereu ne-a vorbit urat fără sa facem nimic și ne-a amenințat pe mine și pe fratele meu dar acum chiar a întrecut măsura. Azi când am venit acasă l-am găsit pe fratele meu plângând, era bătut, tremura, tatal meu l-a bătut pana a făcut pe el pe motiv ca a spart un pahar. Avem și un câine mic, aseară l-a luat și l-a trântit de Pământ, efectiv l-a omorât din bătaie, vorbesc foarte serios l-a omorât. Nu vreau sa va traumatizez așa ca nu o sa dau prea multe detalii despre acest lucru. Nu știu ce sa fac, sunt singura, as pleca de acasă dar nu am unde sa ma duc. Nu am rude, nimic. Aveam o matusa dar a murit acum 3 ani. Bunici nu mai am. Prieteni am dar nu cred ca m-ar primi nimeni sa stau in casa lor. Am 19 ani dar Serviciul la care sunt nu îmi asigura un trai bun și nu mi-ar ajunge banii sa plătesc o chirie și sa îi asigur fratelui meu tot ce are nevoie. Nu vrem sa mai stam cu omul asta in casa sad Este tatal nostru biologic dar eu nu îl consider tata pe acest animal, îmi este frica și scârbă de el. Ce sa fac?

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti solicita un ordin de protectie, in conformitate cu prevederile L.217/2003, pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice, rep. in 2020.
La inceput te poti adresa politiei din localitate pentru emiterea unui ordin provizoriu pe 5 zile si apoi instantei de judecata.

| GiuliaRenatta explică (pentru Ioandelasal):

De ce acte, documente as avea nevoie?

| Ioandelasal a răspuns (pentru GiuliaRenatta):

Nu ai nevoie de acte, este nevoie sa poti dovedi cele expuse in intrebare.
Citeste legea indicata si te lamuresti ce trebuie sa faci.