| costelcc21 a întrebat:

sant din Botosani am un proces de granituire in care judecatorul a cerut de mai multe ori de la primaria comunei planul de parcelare din anul 1990-1991 al terenului cu pricina, loturi de teren destinat constructiilor de case dat in folosinta cu legea 18/1991 si procesul verbal de punere in posesie al ternului cu care am granituirea, intrucat nu sa respectat dimensiunea loturilor,dar primaria de fiecare data a trimis raspuns la tribunal ca nu are aceste documente, in acest caz judecatorul a decis sa cotinuie procesul farà aceste documente care ar scoate adevarul, am pierdut procesul va urma recursul. Am denuntat eu pentru aceste documente atat la prefectura cat si la ministerul de interne dar toti mi_au raspuns ca trebuie sa le cer de la primarie acolo trebuie sa fie. La primarie mi sa raspuns ca nu au aceste documente. Ce trebuie sa fac? Unde sa mai denunt primaria pentru ascunderea acestor documente? Este cineva care ar putea verifica primaria, vazand ca nici tribunalul nici prefectura nu au luat nici o masura pentru a rezolva aceasta problema? Va multumesc

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ar trebui sa ai si tu sau parintii tai procesul-verbal de punere in posesie si schita terenului. De asemenea, daca la voi a existat si inainte cartea funciara, ar trebui sa existe inscrierea in cartea funciara.
Ai putea face plangere penala, pentru obstructionarea justitiei, conform Codului penal, citez:
"ART.271. Obstrucţionarea justiţiei  
(1) Persoana care, fiind avertizată asupra consecinţelor faptei sale:  
a) împiedică, fără drept, organul de urmărire sau instanţa să efectueze, în condiţiile legii, un act procedural;  
  b) refuză să pună la dispoziţia organului de urmărire penală, instanţei sau judecătorului sindic, în tot sau în parte, datele, informaţiile, înscrisurile sau bunurile deţinute, care i-au fost solicitate în mod explicit, în condiţiile legii, în vederea soluţionării unei cauze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă."
Nu stiu daca o sa rezolvi ceva, este greu de dovedit ca o persoana anume, fost sau actual functionar in primarie, a distrus ori ascuns documentatia respectiva.

| costelcc21 explică (pentru Ioandelasal):

Mulțumesc pentru răspuns, nu am aceste documente întrucât terenul a fost al primăriei pana în 1990 și au ascuns documentele pentru că fiecare sa rezolve cum poate, dispărând acest document nu exista o dovada exacta a fiecărui lot in parte cu toate că toate loturile au fost de 20 m pe 50 m

1 răspuns: