| Deadman113 a întrebat:

Buna ziua, tatăl meu a inchiriat o casa unor chirias doar cu contract scris, neoficial, neînregistrat nicaieri, tatal meu a murit, chiriașii au facut multe figuri cu facturile marite din aceasta perioadă, am hotarat sa scap in fiecare luna stresul de a le explica de ce sau mărit facturile, oamneii in cauza nu sunt informați despre cresterea preturilor sau fac pe prostii, le arăți factura si neaga ca ei ar fi consumat de acea suma. Vreau sa ii dau afara? Cum procedez, ca nu prea vor sa iasa si amenința cu ANAF, etc. Chiriasii au "contract" de mana cu tatal meu care e decedeat. Cum sa procedez sa ii dau afara? Sa chem politia pe ei?

13 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In cazul expus este destul de greu sa-i evacuezi iar politia nu are nici un drept sau atributie in evacuare, asa ca n-are rost sa-i reclami la politie.
Este vorba de o problema civila si se poate rezolva amiabil sau printr-o actiune in judecata pe cale civila.
Va trebui sa faceti procedura succesorala dupa tatal tau si dupa obtinerea certificatului de mostenitor sa solicitati rezilierea contractului de inchiriere, cu un aviz scris de 60 de zile. Abia dupa aceea, daca nu pleaca de bunavoie, puteti solicita evacuarea printr-un proces civil.
Sigur ca pe perioada cat stau acolo chiriasii trebuie sa plateasca chiria si utilitatile si nu este problema proprietarului cat au consumat ei.
Mai este o problema: tatal tau a incalcat legea daca nu a declarat venitul din inchiriere la compartimentul de impozite si taxe, facandu-se vinovat de evaziune fiscala. Nu mai poate fi condamnat dar fiscul poate solicita de la mostenitori impozitul pe chirie.

Bula
| Bula a răspuns:

Pentru a le putea scoate din casa, intai trebuie sa faci succesiunea dupa tatal tau decedat.
Abia in momentul ce ai devenit proprietar legal (si inscris in CF) le poti soma sa incheie un contract autentic (la notar si inregistrat si la ANAF) sau sa paraseasca casa.

| darrio2007 a răspuns:

De-asta trebuie sa faci un contract legalizat la notar si semnat de ambele parti. Ii puteai da in judecata acum, pe baza actelor. Chestia cu amenintarea cu ANAF, este doar o găselnița de-a lor. Pentru ca nu pot face asta, neavând acte. Macar exista un act pe acea casa pe numele tatalui tau?
Daca da, va trebui sa faci succesiunea, pentru ca tu sa fii proprietar pe acea casa.

| floresdemayo a răspuns (pentru darrio2007):

Să știi că pot să-i creeze probleme, dacă vor. Mai ales dacă sunt rromi (bineinteles, unii care in societate, pretind a fi români), sunt capabili de orice dacă pot "săpa" pe cineva, ori au de câștigat. Scot bani și din piatră seacă (deși se plâng că nu au cu ce să își plătească datoriile. Dar dacă e vorba de vreun proces și știu că au de câștigat, au bani (împrumută ori îi obțin prin mijloace necinstite etc).
Pot reclama, chiar dacă nu au acte, vor invoca că proprietarul nu a vrut să le facă etc
Vecinii iar pot fi martori că ei locuiesc practic la acel domiciliu de câteva săptămâni/luni, chiar dacă nu beneficiază de viză de flotant.
Deci, răul e ușor de făcut.
Sper să nu fie rromi, că pe ăștia, mai ales dacă au o grămadă de copii, greu mai scapi de ei...

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Politia îi va scoate afara in 2 secunde e casa ta nu a chiriasilor, sunt tigani? Că ăstia sunt violenti recalcitranti si plini de datorii.

| Brizbriz a răspuns:

Iti gasesti un avocat
faci succesiunea
faci reclamatie la politie pentru... ce iti spune avocatul (si, crede-ma ca stie el)
nu spui nimic de nici un contract de inchiriere, ti-a murit tatal, si te-ai trezit cu aia in proprietate
NICI EI nu pot sa dovedeasca... NIMIC, un contract de mana nu e valabil, decat cu martori la semnare, altfel e cuvantul tau de PROPRIETAR, contra cuvantului lor care au la mana doar o hartie presupus semnata de cineva care nu poate confirma pentru ca e decedat

eventual iti gasesti un avocat specializat, care e si mai tare ca mine la manipulat situatia, declaratiile si autoritatile, costa mai scump dar iti rezolvi problema

| floresdemayo a răspuns (pentru Brizbriz):

"iti gasesti un avocat specializat, care e si mai tare ca mine la manipulat situatia"


laughing

| Brizbriz a răspuns (pentru floresdemayo):

happy
da, deh, chestia e ca nu vreau sa spun sa o manipuleze in sensul rau, adica sa bage strambe, ci sa stie toate legile SI toate chichitele avocatesti si sociale, care sunt o tona si jumatate si sa se foloseasca de orice poate
altfel, singur, s-ar putea sa nu rezolve nimic pentru ca pune problema gresit si unde nu trebuie
in mod categoric, costa mai scump, poate chiar mult mai scump... evident

inchipuie-ti asta "ati fost notificat prin posta", avocatul "contestam semnatura de la postas ca nu dovedeste nimic" (ceva de genul asta, eu nu m-as fi gandit ca pot sa contestez o semnatura a primitorului)

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru floresdemayo):

Tu esti cea mai tare nimeni nu i ca tine flores de mayo te quieroo

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Cheama politia

| Aditu94 a răspuns:

Normal ar trebui sa faca o hartie la notar ca sa se scoata in caz de ceva, s-au la anf.dar poti sa mergi la notar si sa inregistrezi acea hartie de mana in prezenta lor, a chiriasilor ....neavand o hartie oficiala poti sa ii dai afara, ca e la "negru"..si sa chemi politia..contractul e de mana e fix apa ploii, gen, la mica intelegere.

| 3824060673 a răspuns:

Au bani și nu vor să'ți plătească?

| Claudia10girl a răspuns:

Poti merge pana la politie sa vezi parerea lor