| laura_2327 a întrebat:

Buna ziua! Va rog cei care sunteti cunoscatori sa imi spuneti care imi sunt drepturile la locul de munca daca urmez masterul, studiez. Mentionez faptul ca angajatorul nu doreste sa ma lase sa plec cu o ora mai repede sa ajung la examene...

8 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Cand ai semnat contractul ai avut acolo o prevedere cu orarul in care iti desfasori activitatea la locul de munca, plecatul mai devreme se face cu acordul angajatorului, daca nu vrea e nesimtit dar legal n-ai ce sa-i faci.

Poti sa iti iei concediu in zilele in care ai examene.

| laura_2327 explică (pentru RoCkKiD):

Aic si daca plec la fara 10 ( 16.50 ) ca sa ajung la cursuri se comenteaza desi de cand m-am angajat au fost instiintati ca urmez masterul deci o sa am nevoie de un program cat de cat flexibil

| RoCkKiD a răspuns (pentru laura_2327):

Tu tot pomenesti de discutii si asteptari care le ai insa realitatea nu functioneaza asa. Daca in contract zice ca programul tau este (dau un exemplu) de la 10 la 12 trebuie sa fii acolo la 10.00 si sa pleci la 12.00, ajungi prea tarziu si te poate penaliza pleci prea devreme la fel.

E adevarat ca in multe cazuri angajatorii sunt flexibili si managerii nu au o problema cu asta insa treaba asta nu poti sa o consideri disponibila din oficiu. Stiu ca este neplacut si frustrant, dar singura varianta este sa iti gasesti alt loc de munca.

| laura_2327 explică (pentru RoCkKiD):

Da, asa este, cea mai buna varianta este sa imi caut alt loc de munca.

| Annastassia a răspuns:

Daca contractul prevede sa stai la serviciu 8 ore, angajatorul respecta legea si iti cere acelasi lucru.
Dar poti face o intelegere cu el, sa mergi in ziua cu examen, mai devreme la servici cu 1 ora, ca sa poti pleca mai devreme cu 1 ora.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Ai dreptul sa iti dai demisia. Angajatorul e un dobitoc, in cazul asta. Presupun ca nu discutam de o firma mare cu departament de HR aici ci de unul cu tarna in buletin care s-a trezit peste noapte patron.

| laura_2327 explică (pentru GabiDumitrescu):

Angajatorul este o doamna de 65 de ani, sotie de fost prim-ministru si cu asta cred ca am spus multe.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru laura_2327):

... care doamna banuiesc ca are un notariat din care scoate cateva miliarde bune de lei vechi pe luna net si daca ii ceri in plus 200 RON la salariu face nazuri. Pina la urma aceeasi viermi ne maninca pe toti. Mama lor de nemernici...