|

Care credeți că sunt efectele politice a COVID19?
Cum credeți că va afecta politica și economia mondială?
Va mai fi în stare SUA să mențină frageda și iluzorie balanța a puterii?
Având vedere că în Italia se află deja un curent anti-european destul puternic, mai mult alimentat zilele astea de lipsa de acțiune a UE credeți ca va urma un Italexit?
Vor mai urma alte deziceri de UE?
Având în vedere că UE și-a atras membri datorită bogăției economice, o criza economică colosală nu o va afecta? Mai ales că spre deosebire de anii trecuți relațiile dintre UE și SUA e mai glacială deci puțin să primească ajutor financiar.
Credeți UE se află în colaps?
Vor mai urma și alte exit-uri?
Este posibil să se repete un scenariu de genul celui de înainte de instaurarea lui Hitler?
La fel ca și atunci, acum covoarda va căuta un vinovat unic pentru situația de acum, teoria conspirației, panica, paranoia socială, izolaționasmului ar putea fi doar semințele unor viitoare războaie civile și nu numai.
Credeți că UE va colapsa?
Credeți că e o problemă de timp până masele furioase vor uita de pandemie și vor ieși la proteste împotriva statului?
Există actualmente pericolul unei revolte civile datorită stării haotice?

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Ceea ce vezi acum. Politicienii trebuie să facă ceva. Fac ceva, fiindcă sunt obligați. Astfel virusul este o binefacere. Din cauza lui, politica se va face altfel în România și nu numai. Nu mai poți să fentezi.
Anti globaliștii nu mai pot spune.
- Haoleoo, globalizarea e cu Satana!
Virusul le arată că globalizarea este o realitate.
Politicienii noștri au rezistat fără să îi preocupe economia noastră locală, căci a scăpat de șomeri.
Aceștia, 5 milioane au plecat să lucreze în străinătate.
Ceaușescu a creat locuri de muncă pentru toți, cât era el de rău, comunist și criminal cum îl consideră unii acum.
Acum nu mai poți pleca la muncă în străinătate. Politicienii noștri vor fi obligați să găsească soluții pentru economia locală, ca să poată munci oamenii aici, căci dacă nu, vor avea să conducă o țară de șomeri, la care vor fi nevoiți să le dea de mâncare, dacă nu vor revoluție și să fie dați afară din palate și din Casa Poporului. Așa se poate ieși din criză.
Așa fac acum tabloidele și răspândacii. Haoleoo, pandemia! Haoleoo, criza economică!
Da. dacă ești politician, cu experții din bănci, cu experții din economie, dacă nu ai experți, îi cumperi din străinătate și cauți soluții până le găsești. Încerci una, nu merge, faci alta.
Astfel politica va trece de la vorbe la fapte. De la lozinci la acțiune. Acestea vor fi efectele politice ale virusului. Avem nevoie de spitale, vom face spitale. Avem 100 de milioane să facem un spital, vom face spital, nu vom cheltui 30 de milioane pe studii de fezabilitate, care se perimează peste un an, și apoi să fie nevoie să facem altele. Avem nevoie de autostrăzi, vom face autostrăzi. Se risipește banul public, avem nevoie de legi care să pedepsească crunt pe cei ce risipesc banul public și el nu se va mai risipi. Ceaușescu te împușca pentru asta. Avem nevoie de legi încât cei ce conduc să dea socoteală națiunii dacă greșesc, vor apare asemenea legi. Avem nevoie de lege pentru controlul averilor și ea să se aplice, se va aplica. Acestea vor fi efectele benefice ale virusului.
Dumineca trecută doi popi inconștienți au cuminecat sute de credincioși cu aceeași linguriță, la Cluj, în orașul meu, cu riscul de a propaga virusul la întreaga comunitate. S-au sesizat din oficiu autoritățile să îi pedepsească aspru cu amenzi pentru această infracțiune? Nu. Cât sunt de tâmpiți mâine vor face la fel. Ei sunt plătiți cu salarii de statul român, adică de mine și de tine. Ia să le fi dat amendă de 10000 de lei de la fiecare și dați afară din serviciu, ar mai face la fel? Acestea sau se vor întâmpla, sau vor fi mii de morți, până când politica se va schimba.

| a răspuns (pentru sadrian46):

Este bine ca macar tu esti optimist si crezi in ceea ce spui.
Poti sa'i molipsesti si pe politicieni cu virusul acesta?
Dupa criza nu vor face nimic mai mult decat ce au facut inainte de criza.

| a răspuns (pentru Dorotheea21):

Va dura criza suficient ca să mai moară din ei. Sunt optimist și în privința asta. Nu le doresc, dar nici nu o să plâng după ei.

| explică (pentru sadrian46):

Rectific va afecta balanța puteri economice și politice la nivel mondial? Este UE afată sub zodia extinției?

| a răspuns (pentru Intum):

Să ne referim strict la UE. Și la extincția ei.
Din locul nostru mic, și cu informațiile limitate pe care le avem noi, eu și dta, nu ne dăm seama ce afacere mare este UE. ce conexiuni economice imense, extraordinare leagă entitățile din UE între ele.
Exemplu mic. Nu suntem conectați la Euro. Prin asta nu suntem încă conectați la UE. Dar țările conectate la Euro, au prin monedă sistemele fianciare conectate. Când fluctuează Euro, resimt toate. Mia sunt multe interconexiuni economice care nu le știu, concret, se știu și se analizează la nivelul conducerii UE. Suntem deja împreună de o asemenea manieră încât o țară unică poate zice că vrea să iasă, și o și poarte face, dar dacă de exemplu ar decide să iasă toate de o dată, așa cum s-a întâmplat cu statele Uniunii Sovietice când s-a destrămat, ar suferi economic așa de tare toate de o dată, încât nu ar merita să o facă. Astfel destrămarea UE este o utopie bună la discuții de cabană, nu de către oamenii serioși. Așa că nici virusul și implicațiile lui economice nu pot avea impact semnificativ asupra stabilității UE. Dimpotrivă, conexiunea va crește.
Iar pe plan mondial, situația e mai complicată. Aici vor fi schimbări de strategie.
De exemplu, așa zic eu, că știu pe surse și pe prognoze că prin 24 ianuarie 2021, într-o vineri, pe la 2 noaptea, era un plan de atacare a Iranului de către USA. Acum, cu 25000 de cazuri de infectați în Iran, să trimiți soldați acolo, nu îi trimiți la moarte sigură, dar sigur îi trimiți la gripă și infectare sigură, și oricât ești tu de militar patriot american, parcă e mai periculos virusul decât talibanul. Așa că trăim vremuri interesante. Dumnezeu știi când râde? Când vede oameni care își fac planuri fără să țină cont de el. Eu sunt ateu, dar îți vorbesc așa ca să înțelegi mai ușor.