|

Care este rolul interzicerii deplasărilor între orele 22 și 6 (cu excepția celor care au adeverințe sau declarații pe propria răspundere)?
Câți ies să se plimbe pe afară la acele ore?
Nu credeți că problema este aglomerația din timpul zilei?
Eu chiar aș fi încurajat oamenii, dacă vor neapărat să ia o gură de aer, să iasă noaptea că sunt străzile mai libere happy

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Și eu la fel, mi se pare stupid și inutil să pui pe timpul nopții. Oricum sunt mult mai puțini cei care ies atunci și oricum majoritatea dacă nu toate cluburile și barurile sunt închise, deci unde mai pot să iasă la ore ca alea?!

| explică (pentru Adry05):

La scurt timp se pare că s-au extins limitările pe tot parcursul zilei, după cum mă așteptam, a fost un fel de pregătire psihologică a populației, era chiar absurd să pui astfel de limitări noaptea, deși unora li se părea cât se poate de normal.

10 răspunsuri:
| a răspuns:

Este o decizie ce nu se respecta si voi posta pana se va sesiza cineva. Azi la mine in cartier s-a circulat ca intr-o zi normala, ceea ce nu este deloc in regula

| a răspuns:

Se referă la controlul deplasărilor pe care îl poate organiza organele de ordine, armata, poliția, jandarmii. Sub adăpostul întunericului se pot călca mai ușor interdicțiile de circulație.
Astfel dacă înterzici, știi că nu este voie, și nu o faci. Dacă știi că noaptea nu te controlează nimeni, hai la plimbare să răspândim virusul că nu ne vede nimeni. Este interdicție gândită cu cap.

| a răspuns:

Noaptea se aduna in gasti mai degraba ca ziua, dooh. Plus de asta... iti printezi niste declaratii de alea si umbli cu una la tine ca ai iesit l-a luat o gura de asfat. Care e problema? Trebuie sa comentam noi mereu ca stim mai bine...

| a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Scuza-mi ignoranta, vrei sa-mi explici si mie ce rol are acel cuvant, dooh" strecurat in raspunsul tau? Am observat ca-l folosesti des. Te simti,, cool" sau care e explicatia? O fi si asta, dar as vrea macar sa-i dau un sens.
Mii de multumiri

| a răspuns (pentru FreddieM):

Dooh se aude ca un "dăăăăĂ!" si are aceeasi semnificatie ca atunci cand ii arati cuiva cu aratatorul la timpla. Gen "Ba, esti cu capul?"

| explică:

După ce am reflectat un pic, hai că încerc să dau și eu un răspuns la întrebare: cum restricționarea deplasărilor pe timpul nopții fără adeverință nu prea își are sensul în scopul combaterii răspândirii virusului, cred că momentan este mai mult un exercițiu de conștientizare a populației și de pregătire a organelor abilitate pentru aplicarea de sancțiuni.
Într-o săptămână sau două eu cred că adeverințele sau declarațiile pe proprie răspundere vor fi obligatorii și pe timpul zilei (când chiar este necesară aplicarea măsurilor).
Să vedem dacă așa va fi.

| a răspuns:

Sa nu iasa vampirii de la 22 la 6 de aia au interzis happy Mai bine puneau de la 10 dimineata pana la 6 seara interzis, Cam asa ca majoritatea inainte de 10 merg la serviciu si cam dupa 6 se intorc. Si intre orele in care oamenii se afla la munca altii sa nu poate sa se plimbe pe drum

| a răspuns (pentru grumpykittie):

Sau nah pana la 4 doar daca ar pune ca unii de la 4 ies de la munca

| a răspuns:

Eu zic ca este o decizie foarte buna deoarece oricat ai vrea sa iesi afara, tot cel mai bine pentru sanatatea tuturor este sa stai in casa macar acum. cum a zis Putin, daca nu poti sa stai 5 zile in casa acum, stai 5 ani in puscarie apoi