|

Ce acte trebuie sa ai cand detii ca proprietar un apartament : Cartea funciara a locuintei(cadastru), Contractul de Gaz, Curent eventual Apa?., altele? (si astea se obtin de la notar, sau de la cine ai cumparat locuinta prin predare personala la notariat etc )

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Trebuie sa ai actul de proprietate a locuintei (dupa caz contract de vanzare-cumparare, contract de donatie, certificat de mostenitor, etc), inscrierea dreptului de proprietate in CF si apoi contracte pentru utilitati cu firmele furnizoare (dupa caz energie electrica, gaz, televiziune prin cablu, internet, etc).
Contractele, certificatul de mostenitor si extrasul de CF il primesti de la notar, la incheierea actului si dupa inscrierea in CF, contractele pentru utilitati le inchei tu cu firmele furnizoare, dupa ce esti proprietar.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Ioandelasal):

Adica sa aranjez schimbarea numelui din contract sau refacerea contractului, tinand cont ca voi avea acelasi servicii ma refer la gaz, curent

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AA1CK3D):

Va trebui sa inchei tu noi contracte.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Extrasul de Carte Funciara se obtine de la Cadastru, pe care ti-l notarul, dupa intrarea in posesie a imobilului.Contractele de gaz,curent etc, se fac in baza actului de proprietate cu fiecare unitate de servicii: Enel,Gaze, Apa, Internet Fix etc. Adica, trebuie de mers la fiecare dintre acestea, sau intrat online pentru incheiere contract.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează