|

Ce pot pati daca am batut pe cineva? Am fost intr-un club ieri seara si am cam baut ceva, nu pot sa neg laughing Am iesit cu prietena mea si la un moment dat, un tip tot dansa pe langa ea si incerca sa se bage in seama cu ea. Ea s-a tot tras de langa el de cateva ori, dar el tot insista, asa ca m-am enervat si l-am impins, dar nu foarte tare. Nu prea a mai facut nimic dupa, a plecat. Cand sa plec din club insa, la iesire vine din nou acelasi tip cu ceva piatra in mana si voia sa dea in mine cu ea. L-am oprit la timp, i-am aruncat piatra aia si i-am dat vreo 2 pumni ca lumea, a picat pe jos plin de sange. Prietena mea s-a speriat si tot a insistat sa plecam sa nu sune tipul asta la politie si am plecat, dar acum ma gandesc ca e foarte posibil sa mearga la politie fraierul asta sa faca reclamatie sau ceva. Ce-as putea pati?

6 Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca face plangere penala vei avea dosar penal pentru infractiunea de lovire sau alte violente, conform Codului penal, citez:
"Art.193. Lovirea sau alte violenţe  
  (1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
  (2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."
Ce o sa patesti depinde de ce va stabili urmarirea penala, respectiv daca se va retine legitima aparare nu vei fi pedepsit, in rest ce va hotari procurorul si apoi instanta de judecata.  

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Răspunzi penal.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Nevermore):

Ce inseamna asta mai exact? O amenda? Un proces? Problema e ca nu stiu daca sunt camere in fata clubului ca sa arate cand el m-a atacat cu piatra in mana.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AndreiWeisz):

Dacă nu-și retrage plângerea (asta dacă ți-a făcut sau îți face), da, poate însemna un proces.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca ai martori care vor afirma faptul ca a fost vorba de legitima aparare poti chiar sa faci plangere impotriva tipului aluia si sa iei bani de pe urma lui cred. E tentativa de ranire sau chiar omor. Daca nu reactionai, puteai sa fi ranit grav sau chiar sa mori. (gen au fost cazuri in care oamenii nu au fost loviti mortal dar au cazut cu capul de ceva dur, au facut traumatism cranio-cerebral si au crapat)winking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Depinde, daca ai peste 18ani categoric raspunzi penal in fata legii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează