|

Ce pot păți daca am trimis cuiva prin fan curier un tricou fake dar lui i-am spus ca e original? Pretul tricoului a fost 100 de lei. M-a amenintat ca se duce la politie daca nu ii dau banii inapoi. Pot avea probleme pentru 100 de lei? Multumesc pentru raspuns. Rog seriozitate

10 răspunsuri:
| a răspuns:

Da, poate merge la Politie si poate face plangere impotriva ta, ca l-ai inselat si legea este de partea lui.
daca omul are emailuri sau mesaje de la tine unde afirmi ca produsul este original si tu i-ai vandut un fake, atunci te-ai incriminat singur, ca are dovada sa te poata acuza legal.
Da, poti avea probleme legale si pentru 2 lei, ca pedeapsa nu se aplica in functie de suma, ci in functie de inselaciune.
Da-i banii inapoi si pastreaza chtanta, ca in caz de te actioneaza legal, sa ai dovada ca i-ai rambusrat integral banii.
Invata din greseli si nu le mai repeta, ca escrocarea oamenilor este pedepsita aspru de lege si te trezesti cu doar penal si purtat prin tribunale, platind daune morale, pe langa cele de judecata.

| a răspuns:

Greu de crezut ca cineva se va implica in rezolvarea unei astfel de gainarii. Dar mai stii, thinking uneori nimic nu este imposibil. laughing

| a răspuns (pentru corbulalbrosu):

In cazul unei reclamatii sunt obligati sa procedeze la verificare. Doar o fac si daca anunti o masina rau parcata

| a răspuns:

Cel mai fain ar fi să se sesizeze poliția nu doar pentru înșelăciune, ci și pentru că vinzi falsuri. Asta pentru că e posibil să se stingă plângerea pe partea de înșelăciune, dar chestia cu vânzarea de falsuri e mai serioasă. Și dacă află și firma originală și-ți cere daune, chiar ai dat de dracu.

| a răspuns:

Păi și la ce te aștepta-i după ce l-ai mințit?
Poate să te reclame, e dreptul lui.

| a răspuns:

Daca chiar iti face reclamatie si daca eventual are si conversatii sau ceva prin care tu ii spui ca e original, da, poti avea probleme. Au inceput sa fie din ce in ce mai reglementate si luate in serios vanzarile si tzepele online.
Da asa mare foame de bani ai avut?

| a răspuns:

Inselaciune. Fals si uz de fals.
Inchisoare

| a răspuns:

Ești un porc. Lucrez la fan courier, de ce nu ai zis despre colet să mă șterg la fund cu fake-ul tău?! Să te umilești in halul acesta pentru 100 lei? Razi tu, ești fericit. Poate nici politia nu are ce să facă, dar gândește-te ca fie roata și pătrată, tot se învarte ea odată. Dacă cineva îți făcea acest lucru sigur nu îți plăcea. Vrei bani, du-te la muncă.

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Ajungi la bulau pentru inselaciune fratili meu. Ascultal pe mandea.