| XChromosome a întrebat:

Imi puteti explica, va rog, "ca la prosti" si in detaliu ce se intampla intre Rusia si Ucraina?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Ucraina, ca tara, a aparut dupa destramarea URSS.
Inainte de primul razboi mondial (si crearea URSS), pe vremea imperiului rus tarist, partea de est au Ucrainei actuale a apartinut Rusiei, partea de vest a apartinut Poloniei (Polonia mica), partea sudica a apartinut Moldovei (Basarabia si Bucovina) si Austro-Ungariei (Subcarpatia si Galitia).
Rusia doreste inapoi zonele strategice de aparare (asa cum a procedat si cu Crimeea), stabilite inca de pe vremea razboiului cu Napoleon si cu Turcia, pentru a se asigura impotriva unor eventuale atacuri din vest sau sud.

18 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Vine sfîrsitul asta se intimplă

| Mosotti a răspuns:

Problema e ca SUA vrea cumva sa bage Ukraina in NATO ca sa puna arme la granitele rusiei si acolo, iar la rus asta nu-i convine, ca stie de ce se face asta, cam asta e baza problemei.
Dar oricum nu va ataca rusii Ukraina in nici un caz. Si daca fac exercitii cu ai mei pe teritoriu meu nu inseamna ca vreau sa atac pe cineva pana la urma.

Poti sa nu plec de acolo, ca e casa mea cum s-ar zice, ce treaba au ei cu ce fac eu in tara mea? Ce e dupa granita e tara mea, am voie sa fac ce vreau acolo.

| StrongHeart a răspuns:

Rusii vor sa transporte gaz in Europa, fara sa mai treaca prin Ucraina, dar nu au aprobare de la nemti, pentru ca NordStream2, companie care detine conducta, controlata de GazProm(adica de rusi) este inregistrata in Elvetia. Germania a cerut sa se reglementeze treaba asta, adica sa fie inregistrata in Germania ca sa fie totul legitim.
Trebuia sa inceapa treaba asta in 2019, dar americanii au amenintat ca vor penaliza companiile care se vor implica in constructia conductei.
Se fac demonstratii militare ca sa inceapa negocierile.

| Mosotti a răspuns (pentru StrongHeart):

Si ce treaba au americanii cu conducta de gaz rusia Germania? Sau care o fi, ca nu pricep.

| StrongHeart a răspuns (pentru Mosotti):

Aia zic si eu, sa-si vada de continentu' lor.

| Mosotti a răspuns (pentru StrongHeart):

Pai da, ce treaba au ei cu ce facem noi in Europa, ce, noi ne bagam la ei? Dar uite ca ungurii i-ai bagat in aia ma-si, au contracte mari cu rusii si au gaz ieftin.

| Legion7X a răspuns:

Rusii nu vor ca Ucraina și Moldova Chișinău să fie în NaTO. Ucraina vrea să fie în Nato, dar Ruși consideră o amenințare la adresa lor. Rușii au cerut și în România ca Americanii să își retragă trupele. Intrarea Ucrainei în Nato întarește forța Americanilor. Deja Rusia și Iran, China desfăsoară exerciții militare, cumva cred că sunt aliați. China nu prea este în legaturi bune cu SUA, după ce au fost și multe acuzații pe diferite probleme privind China.


https://www.google.com/......e-20194809

Dacă ne uităm în trecut, Americanii au ucis un general al Iranului pe Qasem Soleimani.

https://youtu.be/pAvF3uyzwmY
Continuarea de la 2:02 fiica amenință SUA. Este vorba de fiica generalului.

| Brizbriz a răspuns:

Vin turciiiiii... asta, rusii
pe scurt, Rusia e obisnuita ca de la Stalin incoace sa aiba tari tampon intre ei si NATO, ori in momentul asta Ucraina ar fi pe cale sa intre in NATO, iar ei nu pot tolera asta, mai ales ca toti imbecilii il cred pe tatuca tarul Putin cum ca NATO ar ataca mama Rusie
chiar am vazut la tivi interviu cu cetateanca rusa din noua cucerita Crimee care spunea CONVINSA ca presedintele Ucrainei "vrea" razboi
... JEZUZ!

| existential a răspuns:

Iti recomand sa il urmaresti pe YT pe analistul H D Hartmann (tipul e genial).
E o situatie complexa. Are legatura cu trecutul lui Putin, cu trecutul Rusiei, conducta Nord Stream 2, monopolul pe noua routa de transport din Marea Nordului.
Scopul final este acela ca Rusia sa redevina o mare putere mondiala, ceea ce a fost in trecut.

https://www.youtube.com/watch?v=P2YXgQf-oew

Are legatura si cu Nato si Ukraina, dar mai degraba astea sunt pretexte pentru a-si indeplini scopurile de mai sus.

| Silwian a răspuns:

O Cacealma Ruseasca! Nimic altceva! Pentru a destabiliza si mai mult Uniunea europeana! Stai linistit ca nu va fi nici un razboi! Daca era sa fie. Pai era pana acum!

| Anonimu70 a răspuns:

Rusia a început să mobilizeze soldați și tehnică militară în apropiere de granița cu Ucraina în martie 2021. Vladimir Putin a dat ulterior asigurări că soldații au fost retrași și că a fost doar un exercițiu însă din punct de vedere, Ucraina spune că n-au plecat nicăieri. Se pare că sunt deja peste 127K de militari ruși la granița cu Ucraina dar nu putem știe deocamdată ce fel de mișcare vor face. Rusia ocupă ilegal aproape 5% din teritoriul Ucrainei, de 7 ani. Armata rusă propagă războiul în estul Ucrainei, unde separatiștii proruși luptă împotriva armatei locale. Deși tensiunile sunt mari și cât se poate de reale, cei mai mulți observatori și experți spun că un atac direct, convențional al Rusiei asupra Ucrainei e puțin probabil. Paradoxul situației e că jocul lui Putin nu are de câștigat de pe urma niciunei versiuni în care tensiunile cresc și mai mult de a speria Ucraina. Nu există niciun scenariu în care Rusia are acum de câștigat de pe urma unui război cu Ucraina. Nu există sprijin popular pentru asta și nici susținere economică.

| StrongHeart a răspuns (pentru Anonimu70):

El vrea sa transporte gaz fara sa treaca prin Ucraina, pe sub Marea Baltica spre Germania si sa vanda energie pentru toata Europa, dar sunt ceva probleme juridice ca e inregistrata firma lor in Elvetia si nemtii nu vor sa inceapa proiectul pana nu e inregistrata in Germania, americanii si-au bagat si ei nasul in treaba asta si au tot trecut 3 ani de cand se amana proiectul, asa ca a trecut la proceduri militare ca sa grabeasca treaba.

| Mosotti a răspuns (pentru Anonimu70):

Pai Ukraina era Rusia inainte, deci faptul ca ocupa 5 % din Ukraine nu e problema (daca asa o fi).
Separatistii prorusi lupta cu armata locala, ca ukrainienii nu-i lasa pe rusii de acolo in pace, se tot ia de ei.

Normal ca rusia nu are de castigat de pe urma unui razboi acolo.

| Legion7X a răspuns (pentru Mosotti):

Rusia, are spate Iranul care ajurat răzbunare pentru generalul Soleiman. China poate intervenii și ea in sprijinul RUS. Deja fac exerciții militare cu Rușii.

| Mosotti a răspuns (pentru Legion7X):

Da, insa nu e cazul de bubuiala, nu are sens, sa isi vada fiecare de treaba lor, pana la urma nu vad care e problema lor de se agita atata!

| Legion7X a răspuns (pentru Mosotti):

Rușii nu suportă prea multe forțe americane in jurul lor. Mai ales că Ucraina vrea în Nato, deci vor fi baze americane chiar în perimetrul Rusiei. Asta îi destabilizează. Chiar și așa Nici eu nu vad problema, de ce atâta agitație, dacă Rușii sunt cuminți și își vad de treaba lor.

| Saiko93 a răspuns (pentru Legion7X):

Rusii cuminti laughing "buna" gluma. Aia sunt intruchiparea umana a diavolilor deoarece nu gandesc multe actiuni de a ale lor lipsite de ratiune si scopul lor de cand ia speriat de moarte chipurile mongoliii... Sa ia absolut toate pamanturile din jurul lor. Fara pic de bun simt sau sa cunoasca ce e ala un suflet, dar o natie independenta cu drepturi legale... De ce crezi ca au creat comunismul? Cea mai neagra situatie posibila daca Doamne Fereste ar fi fost sa inghita toata lumea.

Fara libertate incat sa-i tina pe absolut toti sub papucul lor. In ghearele lor, in scenarul cel mai nasol al acestei planete, ce in viziunea sovietica doar "corectitudinea" lor exista.


De s-ar fi intamplat asta, dupa ghici ce, ca prin minune ar fi aparut un altfel de capitalism, unde doar Rusia ar fi avut puterea suprema deoarece ia dirijat deja pe toti in era comunista...

Hai sa fim recunoscatori pentru ce avem si sa speram ca nu au de gand sa il dezgroape pe nebunul de Stalin deoarece ar fi o idiotenie totala si nenecesara inceperea unui al 3 lea razboi doar fiindca nebunii sunt speriati ca habar n am ce le vor face SUA... Sunt lasi, idioti si multi ce au avut un noroc chior si imi e groaza sincer sa fiu cu privire la ce aud. Desi, incerc sa fiu optimist deoarece din cate am inteles sunt teritorii "rusesti" care in prezent se zbat pentru independenta lor. Eu sincer, sper sa ajunga Ucraina in NATO si nu credeam ca voi zice vreodata asa ceva fiindca daca Rusii reusesc( sa zicem prin absurd) ceva cu Ucraina pana sa intre in Uniune atunci nu o sa iasa nimic bun in ambele scenarii.

| Mosotti a răspuns (pentru Legion7X):

Pai dupa mine daca rusii nu s-ar agita, americanii poate ar reusi sa-i inconjoare cu arme si atunci sa le dea in cap. Ca nu pun baze americane americanii asa de joaca.
Normal ca nu suport sa-mi pui arme la usa stiind ce vei face, ca vrei sa nu mai pot sa startez nici o racheta ca le vei contracara imediat, si atunci m-ai facut.