|

În seara aceasta mi-au fost retinute placutele de inmatriculare(motivul, asigurare, imi expirase cu 2zile in urma). Dupa care, am mutat autovehiculul fara numere la 100m o strada distanta mai exact pentru a o lasa într o parcare, deoarece am fost somat sa iau masina de pe locul pe care eram parcat. Intre timp am dat bot in bot cu garcea. Am incercat sa le explic ce s-a intamplat si cum mi-au fost retinute placutele de inm. Macar o DOVADA dupa caz, nu era normal sa fie în acest caz? Ulterior mi-au întocmit dosar penal si retinerea permisului. As vrea ca cineva sa ma lamureasca mai departe de aici privind procedurile, sau care sunt acestea. Asta s-a întamplat în aceeasi seară, cu 2 echipaje diferite, intentia nu a fost de cat sa mut masina pe alt loc. Va multumesc

9 Raportează Evaluează
9 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu se da dovada pentru așa ceva (ar fi culmea) si de obicei se ajunge la o înțelegere. Inteleg ca nu a fost cazul si am impresia ca nu ne-ai dat toate detaliile happy.
Procedura este de a trimite dosarul la parchet, unde se va lua decizia de începere sau neîncepere a urmăririi penale. Daca se ia decizia de începere, vei ajunge in instanță, unde un judecător va decide daca ești vinovat sau nu, precum si pedeapsa. Nu e foarte grava fapta ta, daca ai cazierul curat, in schimb daca ai antecedente, situatia se schimba.
De amendă si de permis nu ar trebui sa îți mai faci griji, astea rămân așa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru regis):

Cum adică rămân aşa? am mutat maşina 100m in apropiere de casa. Si e masina pe care o conduc de 3 ani de zile. Tot in aceeasi seara am ramas fara placute iar dupa fara permis cand am mutat o. Permisul pentru mine este o necesitate, ma folosesc de el. Cat despre caz. Am fost la un avocat. În speranta de a îmi lua permisul înapoi, precum si inchiderea dosarului penal. La 20 ani nu cred ca am nevoie de aşa ceva sincer. E prostia mea si am recunoscut o. Chiar sper sa imi recapat permisul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Farazahar20):

Așa cum am spus, fapta ta nu este foarte grava. Totuși este o infracțiune. La 20 de ani sau la 90, nu prea contează, la fel 100 de metri sau 100 km e același lucru, sincer nu cred sa scapi chiar "basma curata". Este doar o părere, nu e obligatoriu sa am si dreptate, ba chiar e bine sa fii optimist.
Si da, greșeala recunoscută e pe jumătate iertata, totuși rămâne o alta jumătate pentru care e firesc sa plătești. Sa nu înțelegi greșit ca îmi si doresc asta, nu te cunosc si nu am nimic cu tine, doar ca nu mi se pare atât de deplasat ca atunci când greșim sa suportam si unele consecinte.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru regis):

îți mulțumesc frumos pentru răspuns.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Se intampla sa patesti, chiar cu 2 zile dupa expirarea asigurarii...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca ti s au retinut numerele era la minte cocosului ca nu ai dreptul sa conduci mașina. Zilnic citind intrebarile de aici ma intreb cum si au luat unii permisul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai nevoie de un avocat si de cele doua procese verbale ca sa demonstrezi. Daca o sa intalnesti un judecator intelegator o sa scapi mai usor.
Cand suntem tineri si fara experienta, mai facem si prostii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Trebuia sa suni pe cineva sa te ajute sa muti masina. Au tot dreptul sa-ti intocmeasca dosar penal si sa-ti retina permisul. Nu conteaza ca ai mers 100m sau 2m. Imi pare rau.

Dosaril tau va fi preluat de catre un procuror care va decize daca incepe trimite dosarul in judecata sau nu. Practic aici nu prea ai ce sa faci. In faza de judecata ia-ti un avocat bun pentru ca este destul de complicat.

Dosarul va dura in jur de 1 an sau 2 pana se va solutiona si atunci afli daca trebuie doar sa platesti amenda sau ti se va anula permisul, ceea ce inseamna ca vad trebui sa faci scoala din nou.

Ti s-a specificat de catre primii politisti care ti-au luat numarul ca nu ti se mai permite sa circuli pe drumurile publice fara placute de inmatriculare?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru 90210):

Mda

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează