|

Majorarea limitelor pedepselor prevăzute în Codul Penal ar descuraja infractorii și ar reduce rata criminalității?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Poate ca ar trebui majorate la unele infractiuni, dintre cele grave si mai frecvente, dar o majorare generala nu cred ca ar aduce beneficii prea mari, mai ales ca si acum limitele maxime ale pedepselor cred ca sunt indestulatoare, doar ca unii judecatori sunt prea ingaduitori.
In schimb cred ca ar fi mai indicat ca urmarirea penala si judecata sa se faca mult mai repede ca in prezent si judecatorii sa dea pedepse mai mari unde este cazul si cu executarea pedepsei.

| a răspuns (pentru Ioandelasal):

Tiganii au pedepse reduse la jumatate. Omoara un om cu masina si ia 3-4 ani.

| a răspuns (pentru GabiNoS):

Daca e ucidere din culpa, fara circumstante atenuante/agravante si nici in forma agravata, pedeapsa pentru uciderea din culpa este intre 1 si 5 ani de inchisoare.

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Unul care fură nu se gândește dacă va face doi ani sau patru ani. Iar majoritatea actelor de violență sunt porniri necugetate, dacă ar sta să le gândească la rece nu le-ar mai face.

| a răspuns:

Raportul între rata criminalității și mărimea pedepselor nu este așa de simplu, criminalitatea având o cauzalitate complexă. Ca exemplu în comunism furtul din avutul obștesc se pedepsea ca fiind un fapt grav, ceea ce nu împiedeca furtul ca fenomen social pentru subsistenșță mai ales la țară din CAP-uri.

| a răspuns:

Să fim serioși, România este condusă de mafioți cu dosare penale și mafioții cu dosare penale au fost ăia care au scris codul penal. Evident că răufăcătorii se apără între ei. Codul ăsta penal este cea mai clară dovadă. Chiar dacă se ajunge la cazul excepțional ca răufăcătorul să ajungă la pușcărie, mai o spagă, mai o bună purtare, mai condamnare cu suspendare, mai legea aia de-a dreptul aberantă că dacă mai faci infracțiuni după prima nu se mai iau în considerare, mai o pilă cum a fost în cazul lui Gino Iorgulescu care ca printr-o „minune" așa normală l-a scăpat pe borfașu` de fiu-so de pușcărie.

România este condusă tot de infractori și tot infractorii ar majora aceaste pedepse. O vor scoate tot în avantajul infractorilor. Așa a ajuns România.